Skip to content
Economie Societate

Deciziile ANAF de impunere, desființate de instanțe în 4 din 5 cazuri

profit.ro
" "

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a motivat schimbarea a conducerii ANAF de nevoia unui alt comportament al instituției în 2019, care să fie radical schimbat, în sensul că Agenția ar trebui să fie un jucător corect pe piață, cu un comportament loial față de contribuabili.

ANAF ar trebui, în viziunea ministrului, să vină în întâmpinarea nevoilor contribuabililor și mediului de afaceri, nu doar să se mulțumească a-i vâna pe plătitorii de taxe și impozite, în speranța că așa vor fi aduși mai mulțu bani la buget.

" "
" "

Cunoscătorii domeniului se arată însă sceptici că practicile ANAF se vor schimba în bine, chiar dacă a fost numită o nouă conducere.

Schimbarea mentalităților angajaților ANAF nu se poate face doar numind o nouă conducere. Trebuie mers în unitățile teritoriale ale Agenției și făcute instructaje echipelor de inspecție fiscală.

E nevoie de o mai bună pregătire profesională inclusiv în ceea ce privește comportamentul angajaților de la ghișeu”, a declarat, în exclusivitate pentru PSNews, specialistul fiscal Adrian Bența.

Chiar am realizat o statistică, la nivelul anului 2015, pe care am și prezentat-o președintelui ANAF de atunci, din care reieșea faptul că, în patru cazuri din cinci, deciziile de impunere ale Fiscului erau desființate de instanțe”, a adăugat el.

Puteți citi mai multe AICI.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *