Skip to content
Politică

Deciziile Consiliului Național al PNL, NEGOCIATE de Iohannis, Orban și Blaga! Ce vor vota liberalii EXCLUSIV SURSE

Flux 24

Cele mai importante decizii care vor fi statuate prin votul Consiliul Național al PNL de sâmbătă au fost decise deja, încă de marți, în cadrul celebrei întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, de la Vila Lac, în prezența lui Ludovic Orban și Vasile Blaga, capii principalelor tabere rivale.

Potrivit surselor PSnews.ro, la insistențele lui Iohannis, Orban a acceptat să amâne modificarea cu adresă a Statutului în vederea mazilirii facile a liderilor din teritoriu care-l contestă.

Condiția Cotrocenilor: batista pe țambal

Președintele PNL a fost cel care l-a invitat pe șeful statului să participe la lucrările Consiliului Național, iar Iohannis și-a condiționat prezența, precizând că nu va da curs propunerii decât în condițiile în care grupările rivale vor accepta un armistițiu temporar, care să garanteze faptul că evenimentul nu va fi măcinat de tensiuni, maziliri și acuzații. Nici până în acest moment nu există o confirmare oficială care să clarifice dacă Iohannis va participa sau nu la Consiliu, dar, în spatele ușilor închise, Ludovic Orban susține că președintele va veni.    

Blaga, Dumitrescu, Gorghiu și Motreanu, responsabili cu viitorul an electoral

La aceleași negocieri s-a decis alcătuirea unei comisii responsabile cu pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, for din care vor face parte exponenți ai tuturor grupărilor peneliste rivale – printre aceștia: Vasile Blaga, Iulian Dumitrescu, Alina Gorghiu și, probabil, Dan Motreanu –, măsura având scopul de a responsabiliza toate ”zonele” partidului. De asemenea, liberalii vor vota și ca listele pentru europarlamentare să fie decise de la centru, renunțându-se astfel la vechea obigativitate ca fiecare candidat să aibă susținerea unei regiuni de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *