Skip to content
Politică

Deciziile momentului în România! Iohannis a anunțat că se redeschid terasele și plajele. Deplasările în afara localității vor fi libere

Inquam Photos / Octav Ganea

Joi, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că de la 1 iunie se vor redeschide terasele. Tot de la 1 iunie, potrivit șefului statului, se va putea merge la plajă și va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Și deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație.

" "
" "

„Am avut o ședință destul de lungă. Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Nu putem să vorbim despre o reducere semnificativă a epidemiei. Începând din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile. Se redeschid terasele. Este, însă, clar că e nevoie de unele măsuri speciale. Mesele vor fi la cel puțin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va putea merge la plajă. De la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

De la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație. Competițiile sportive: se vor putea relua competițiile din 1 iunie pentru sporturile în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Se vor desfășura fără spectatori”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Declarația președintelui vine după o ședință pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării şi Justiţiei, pe tema gestionării pandemiei de coronavirus.

 

" "

1 comentariu la “Deciziile momentului în România! Iohannis a anunțat că se redeschid terasele și plajele. Deplasările în afara localității vor fi libere

  1. Alta data se pomenea de un numar de maxim 8 persoane la masa. Daca acestea pot sta tot in acelasi numar in casa, cu ce incurca in aer liber? Ori cei care sunt mai multi membri in familie, merg mai bine la picnic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *