Skip to content
Politică

Deciziile NATO garantează siguranţa şi securitatea cetăţenilor, spune Ciucă

Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că deciziile luate la summitul NATO de joi, printre care şi înfiinţarea a patru grupuri de luptă pe Flancul de est, dintre care unul în România, garantează măsurile pe care cetăţenii le aşteaptă în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor.

Am revenit aseară de la summitul excepţional la care am participat în cadrul delegaţiei conduse de domnul preşedinte. Sunt câteva aspecte pe care vreau să le duc la cunoştinţă. Primul este cel legat de decizia de înfiinţare a încă patru grupuri de luptă pe Flancul de est, unul dintre ele va fi în România. Practic, s-a luat decizia pentru un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, în sensul în care am dorit ca măsurile de descurajare şi apărare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea credibilă pentru întreg Flancul estic„, a precizat Ciucă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

El a menţionat că la summitul de la Bruxelles au fost discutate şi „elementele de consolidare” a sprijinului partenerilor NATO.

Cea de a doua decizie, de asemenea, foarte importantă, este aceea de revedere a elementelor conceptuale, astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească şi să organizeze descurajarea şi apărarea Alianţei pe termen lung, concept ce va fi discutat şi aprobat la summitul de anul acesta de la Madrid. De asemenea, au fost discutate elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi, în consecinţă, putem spune că au fost luate decizii care vin să garanteze tot ceea ce înseamnă măsurile pe care cetăţenii noştri le aşteaptă în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor„, a adăugat premierul, conform agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *