Skip to content
Puterea Știrilor Video

Declarația care „îl umple de ridicol” pe Dacian Cioloș. Zamfir (PSD): Este o poziție iresponsabilă!

Inquam Photos/George Călin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Zamfir vorbește despre desemnarea generalului Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru de către președintele Klaus Iohannis. Social-democratul susține că ideea vehiculată în spațiul public a unui guvern minoritar format din PNL și UDMR nu este ceva cert, iar formula finală o vom vedea după negocierile dintre premierul desemnat și conducerea celorlalte partide din Parlament.

„Domnul președinte dă milităria jos din pod. Bună expresie și îmi aduc aminte de aceasta din armată, tot din armată vine și premierul desemnat. Domnul președinte se gândește că s-a jucat suficient cu țara asta și s-a gândit să facă o nominalizare care să fie acceptată în primul rând de USR.

Eu am auzit de la USR că vor să refacă coaliția, i-am auzit și pe cei din PNL susținând același lucru, asta dacă PNL va renunța la Florin Cîțu. Ca atare, mă aștept ca coaliția să se refacă și să avem un guvern. E bine că avem un guvern”, spune Zamfir.

Pe de altă parte, senatorul critică atitudinea formațiunii politice conduse de Dacian Cioloș care a declarat că nu va susține un guvern minoritar PNL-UDMR, deși atunci când a fost desemnat pentru a prelua funcția de prim-ministru al României, acesta „făcea apel la responsabilitate, că trebuie să avem un guvern și trebuie să votăm în orice condiții un guvern minoritar”.

„Am văzut și eu declarația domnului Cioloș care din punctul meu de vedere îl umple de ridicol. Ieri făcea apel inclusiv la noi la PSD, la responsabilitate să votăm un guvern minoritar pentru că România trebuie să aibă un guvern care să treacă de această perioadă complicată pentru noi. Nu știu de unde s-a născut ideea unui guvern minoritar, văd că se vehiculează în presă, însă ceea ce știu este că domnul Ciucă este desemnat prim-ministru și a susținut că va iniția discuții cu toate partidele politice.

Președintele PSD a anunțat că va participa la aceste discuții cu premierul desemnat. Ce va ieși din aceste negocieri rămâne de văzut: că va fi un guvern minoritar, că va fi un guvern de o largă susținere pentru a trece de această perioadă vom afla în zilele următoare. Dar USR să plece de la ideea că nu va susține niciun alt guvern minoritar decât cel propus de ei, e o poziție absolut ridicolă.

Este o poziție iresponsabilă. Cel care făcea apel la responsabilitate, că trebuie să avem un guvern și trebuie să votăm în orice condiții un guvern minoritar, a doua zi să vii să spui că „numai guvernul minoritar era cel care trebuia votat”. Ei bine, domnul Cioloș s-a descalificat din punctul meu de vedere. Sincer, nici nu mă interesează poziția domnului Cioloș în acest moment”, spune Zamfir.

De asemenea, social-democratul a explicat că încă nu s-a decis dacă PSD va vota sau nu pentru învestirea Guvernului Ciucă, însă „președintele partidului că se va duce la discuții cu premierul desemnat”.

„Nu știu dacă PSD va vota această propunere. Am înțeles de la președintele partidului că se va duce la discuții cu domnul Ciucă. Probabil că acolo domnul Ciucă va înainte o propunere de colaborare, de miniștri.

Știu că în PSD s-au luat niște decizii, că nu vom susține niciun guvern minoritar și că nu vom susține un prim-ministru de la PNL. Dacă vorbim de domnul Ciucă, acesta este din altă zonă decât cea politică, este un militar apreciat fără doar și poate, respectat, probabil că în viziunea președintelui, el este cel care poate trece țara prin această perioadă cu adevărat complicată, iar președintele României este cel care poartă marea răspundere pentru situația în care suntem astăzi.

A trecut o lună de la demiterea Guvernului Cîțu, o lună pierdută, o lună în care s-a făcut acest joc politic cu nominalizarea Cioloș, deși era limpede că domnul Cioloș nu va aduna o susținere pentru a-și putea susține Guvernul, un lucru chiar anunțat public de absolut toate formațiunile politice”, conchide Daniel Zamfir.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou guvern, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament. Șeful statului a avut consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier.

Dacian Cioloș a spus, înaintea consultărilor cu Klaus Iohannis, că USR nu susține un guvern minoritar PNL – UDMR.

„Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de guvern cu puteri depline”, a precizat Dacian Cioloș.

1 comentariu la “Declarația care „îl umple de ridicol” pe Dacian Cioloș. Zamfir (PSD): Este o poziție iresponsabilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *