Skip to content
Politică

Declarația lui Băsescu care l-a înfuriat pe Tăriceanu: ”Grețos și revoltător”

Călin Popescu Tăriceanu a comentat duminică, la Digi24, declarația președintelui Traian Băsescu, făcută la Congresul PNȚCD, cu privire la organizarea unui referendum pe tema alegerii între monarhie sau republică.

„Lăsați-l pe domnul Băsescu să se ducă să-și vadă de marinărie. Ceea ce face Traian Băsescu, zi de zi, nu face decât să-mi întărească convingerea și să aducă noi dovezi în sprijinul cererii mele de suspendare. Ceea ce a făcut astăzi (n.r. duminică, la mitingul de susţinere al Elenei Udrea) este o încălcare evidentă a rolului pe care trebuie să-l joace preşedintele, conform Constituției. Pentru mine declarația pe care a făcut-o nu face decât să întregească penibilul de care se înconjoară, zi de zi. Este pe final de mandat!”, a explicat Tăriceanu.

Acesta a reamintit că în anul 2011, când se împlineau 90 de ani de naşterea Regelui Mihai, a iniţiat un demers pentru a-l invita pe rege să susţină un discurs în Parlament, dar nu a fost susţinut. „Ce s-a intamplat în Parlament? PDL s-a dus să-l întrebe pe Băsescu ce să facă. Li s-a spus să nu susţină acest demers. Şi cine ne-a sprijinit? PSD”, a mai spus Tăriceanu.

„Tinerii nu îmi imaginez ca pot să facă abstractie de atitudinea lui asupra Casei Regale…Declarația pe care a făcut-o, eu o găsesc grețoasă și revoltătoare. Nu poate Traian Băsescu, după tot ce a spus despre Casa Regală, despre Regele Mihai și despre monarhie, să ne trezim cumva că lasă impresia că este un susținător al monarhiei. Chestiunea asta e picătura care îmi umple paharul de greață pentru acest personaj politic, numit Băsescu!”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, vizibil nervos.

Prezent, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PNȚCD de la Poiana Brașov, preşedintele Traian Băsescu le-a mulțumit reprezentanților acestui partid pentru sprijinul de la referendumul din 2007 şi la alegerile din 2009, dar şi la suspendarea din 2012.

„Ştiu că în sufletul dumneavoastră este o întrebare: cum să fim împreună? (..) Eu sunt un republican, dumneavoastră sunteţi monarhişti. Am vrut să ştiţi că ştiu acest lucru şi că, probabil în perioada după prezidenţiale, va trebuie să discutăm cinstit”, le-a transmis şeful statului reprezentanţilor PNŢCD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *