Skip to content
Politică

Tăriceanu dezvăluie cine ar fi beneficiarul banilor pe care i-ar fi luat Cocoș în dosarul Microsoft

" "

În cadrul emisiunii „Interviurile Europa FM” de marți, candidatul independent la alegerile prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu a transmis că banii luaţi de Dorin Cocoș în afacerea Microsoft ar fi fost folosiţi şi pentru finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009.

„Domnul Cocoș nu avea niciun rol în acest contract, nu era un broker onest care facilita realizarea contractului în favoarea firmei furnizoare de servicii. Pe la el au trecut niște bani care trebuiau să ajungă în altă parte. Nu se justifică în niciun fel suma pe care el a încasat-o decât prin faptul că el trebuia să distribuie mai departe această sumă.

" "
" "

Având în vedere că la momentul respectiv, Partidul Democrat Liberal din care făcea parte onorabila lui soție nu era angrenat în alegeri, ci era angrenat în alegeri numai domnul Traian Băsescu, dați-mi voie să vă spun: Ghici Ghicitoarea mea! Da?”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă sugerează că banii ar fi putut ajunge la Băsescu, Tăriceanu a declarat: „Păi unde să se ducă? Nu cred că s-au dus nici la biserica din colț, nici la căminul de bătrâni, nici la copiii străzii. Da, sugerez că banii au ajuns la Traian Băsescu pentru a-și susține campania electorală.”

Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a fost reținut de procurorii DNA în dosarul Microsoft pentru trafic de influență și spălare de bani.

Referitor la declarațiile de mai sus ale lui Tăriceanu, Traian Băsescu a afirmat că exclude posibilitatea ca cineva să  fi venit să îi dea bani de la Microsoft pentru campanie.

„N-are nicio legătură, nu ştiu dacă Dorin Cocoş a primit bani. Ştiu că a participat la o discuţie, aşa rezulta din dosar, dar nu rezulta că s-ar fi făcut şi un tranfer de bani. Discuţia despre bani a fost, aşa cum am văzut-o redată. Ce să răspund? Exclud posibilitatea ca cineva să fi venit să-mi dea bani de la Microsoft pentru campanie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

" "

1 comentariu la “Tăriceanu dezvăluie cine ar fi beneficiarul banilor pe care i-ar fi luat Cocoș în dosarul Microsoft

  1. Cand vine vorba de Basescu ma astept la orice. In plus cunoaste cam multe informatii din acest dosar si nu-mi aduc aminte sa fi fost votat pentru functia de presedinte-judecator-procuror. Tariceanu a tras cateva concluzii care se pot vedea de oricine cu ochiul liber…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *