Skip to content
Politică

Declarație surprinzătoare a lui Decebal Traian Remeș. Pentru cine a lăsat liber patul din închisoare

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboşul”, unde a fost acuzat de fapte de corupţie și eliberat condiționat în luna februarie, a descris mizeria și „condițiile sub orice critică” de care a avut parte în timpul regimului de detenție

„O mizerie de nedescris, inghesuiala la fel, conditiile sub orice critica. N-am avut un cuier, o masa, un scaun, n-am avut decat paturi, 9 paturi suprapuse cate trei. Acolo iti tineai hainele, incaltamintea transpirata sau nu. Chiuveta unde se spalau sosete, alte articole intime acolo spalai si vesela”, a declarat Traian Decebal Remeș.

Totodată, fostul ministru al Agriculturii a contestat condițiile precare din închisoare printr-o plângere la CEDO.

„Am trei actiuni: la CEDO, pentru cum a decurs cercetarea, procesul si cum am fost bestelit public, am un proces cu alt rol la Tribunalul Bucureşti şi un altul pentru daunele pe care le-am suportat in timpul regimului de detentie”, a adăugat fostul ministru al Agriculturii.

Nu în ultimul rând, Traian Remeș a mărturisit că patul l-a lăsat liber președintelui Traian Băsescu, pe care vrea să îl vadă în închisoare.

„Am inceput prin a nu ma rade in primele zile dupa care am adunat par si am facut o peruca. I-o voi trimite tot intr-un asemenea plasament pentru ca patul i l-am lasat liber lui Basescu si pentru el e si peruca”, a conchis Remeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *