Skip to content
Politică

Declarație zdrobitoare contra lui Negulescu. Judecătorul „cu nașu-n suflet” l-a salvat pe Cosma

ziuaconstanta.ro
" "

Citiți în cele ce urmează despre o declarație zdrobitoare dată la ICCJ împotriva procurorului Mircea Negulescu (zis Portocală), precum și despre felul în care judecătorul „cu nașu-n suflet” l-a salvat pe Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova.

Proprietara stick-ului pe care ar fi fost gasite „intelegeri infractionale” in baza caruia au fost trimisi in judecata fostul deputat PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, Mircea Cosma, a declarat la Înalta Curte de Casație și Justiție ca a fost constransa sa dea acele declaratii, si ca pe stick se afla doar muzica, si nu altceva, scrie Luju.ro.

" "
" "

Rechizitoriul 183/P/2013 din 10 aprilie 2014 al DNA Ploiesti prin care au fost trimisi in judecata omul de afaceri Razvan Alexe, fostul deputat Vlad Cosma, fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma si altii pentru presupuse fapte de coruptie a fost semnat de Lucian Onea si nasa acestuia, procuroarea Giluela Deaconu, insa actele de urmarire penala au fost facute de procurorul de caz initial, Mircea Negulescu „Portocala”. 

Seful DNA Ploiesti si-a bazat acuzarea pe o serie de documente scanate (in forma electronica, deci nu originale olografe) care ar fi reprezentat „intelegerile infractionale” gasite pe un memory stick marca Kinsgston la perchezitia facut acasa la Cecilia Stroe, fosta secretara lui Razvan Alexe, intr-un alt dosar in care aceasta a fost inculpata.

Respectivul stick cu “intelegerile infractionale” care au generat la fond condamnarea deputatului Vlad Cosma la 5 ani de inchisoare nu exista la dosar in forma fizica. Acesta nu se afla nici la dosarul de la Tribunalul Prahova, acolo unde este judecata Cecilia Stroe in alta cauza, dupa cum reiese din raspunsul furnizat de aceasta instanta la cererea Inaltei Curti. De altfel, si ICCJ a cerut DNA sa prezinte stick-ul.

Mai mult: Cecilia Stroe a declarat la termenul din 9 octombrie 2017, in fata completului de cinci judecatori de la Inalta Curte condus de Iulian Ilie Dragomir (cunoscut și ca „judecătorul cu nașu-n suflet”), ca a fost constransa sa faca declaratii neadevarate si sa admita ca pe stick-ul pe care acesta l-a ridicat la perchezitie se aflau documente care ar fi dovedit asa-zisa activitate infractionala a lui Vlad Cosma. Faptul ca la dosar nu exista atasat stick-ul prezentat in plansa foto de la perchezitia facuta de Mircea Negulescu, coroborat cu declaratiile martorei Cecilia Stroe, conduce la concluzia legitima ca documentele care ar fi reprezentat “intelegerile infractionale” nu au existat niciodata.

Citiți AICI declarația integrală a martorei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *