Skip to content
Politică

Declarații contradictorii ale autorităților, după ce rata de infectare în București a trecut de 6. Prefectul îl contrazice pe ministrul Educației

Octav Ganea/INQUAM
" "

Declarații contradictorii ale autorităților, după ce ce rata de infectare în București a ajuns marți la 6.22. Într-o declarație de presă, actualul prefect al Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că, având în vedere că rata de incidență a depășit 6 la mie, învățământul ar trebui să treacă în online.

„Conform ordinului comun al ministerelor Sănătății și Educației, de mâine elevii ar trebui să facă ore online”, a declarat marți prefectul Capitalei.

" "
" "

Prefectul Capitalei a explicat că în București s-a ajuns la o rată de 6.22 la mia de locuitori, prag de la care se ia în calcul carantinarea orașului. Stoica a precizat că așteaptă propunerile din partea CBMSU și ulterior vor fi luate deciziile.

Anterior, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei.

„Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ‘şcolile intră în online la pragul de 6 la mie’ cu sintagma ‘şcolile intră în online la intrarea în carantină’”, a precizat Sorin Cîmpeanu marți.

El a afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Cîțu spune că nu e o soluție carantinarea Bucureștiului/ Voiculescu nu exclude măsura

Carantina totală în Capitală nu este o opțiune, a declarat premierul Florin Cîțu, care le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, legat de carantinarea Bucureştiului, că ”nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”. În cursul zilei vor fi însă anunţate noi restricţii, a precizat Vlad Voiculescu.

Amintim că în București s-a ajuns marți la o rată de infectare de 6,22, față de 5,67 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *