Skip to content
București

Declarații la un an de mandat. Firea: am stârpit „căpușele” Capitalei!

ziare.com
" "

Primarul capitalei, Gabriela Firea a făcut declarații, vineri într-o întâlnire publică, despre ceea ce s-a întâmplat în București în ultimul an de când este în funcție.

Edilul a punctat realizările legate de șantierele din municipiu și a vorbit despre contractele care erau încheiate ani la rând cu aceleași firme. De asemenea, Firea a subliniat faptul că situația din regiile RATB și RADET, catalogate drept căpușele Capitalei, s-au schimbat  prin măsurile impuse.

" "

Exact acum un an am depus jurământul. Ne vedem astăzi să punctam actvitatea acestui an, nu este un bilanț, acela se face la sfârșit de mandat.  Am promis că la finele primului de mandat am să vin să prezint activitatea.

Cea mai mare realizare a fost aceea că am reușit să deblocăm șantiere din Capitală. Orașul a prins viață. Acolo unde se lucra cu pași de melc, ritmul s-a accelerat, iar în zonele unde nu se făcea nimic s-au început lucrările.

Am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru București. Ani la rând, aceleași firme câștigau licitațiile, mediul de companii este mai mare de atât. Astfel, pot spune că eu și toți ceilalți șase primari ne-am asumat riscuri pentru noi și pentru familile noaste, credeți-mă ce spun.

Am stârpit grupurile de „căpușe” ale capitalei. Radet și RATB. Acum se lucrează transparent, un mediu economic sănatos. A fost greu, dar ne-am asumat acest risc și am reușit.

Cea mai mare investiție a fost în sănătate – cea mai mare alocare de buget în toate spitalele municipalității și în cabinetele medicale școlare. Nu sunt un primar medic, însă am respectul pentru acest domeniu.

Ce ne propunem?  Să  fie mult mai bine! Urmează să fie depuse proiectele, vom construi 6 cartiere de locuințe, în fiecare sector, pentru tineri, pentru cei asistați sociali si locuințe de muncă. În plus, vom moderniza creșele și grădinițele, iar acolo unde vom putea, vom amenaja săli multifuncționale pentru activățile sportive.”, declara Gabriela Firea.

Printr-un ultim mesaj al  edilul capitalei, aceasta a ținut să mulțumescă miniștrilor demisionari cu care aceasta a colaborat.

De asemenea, vreau să le mulțumesc puținilor miniștri din fost guvern și care sunt prezenți. Carmen Dan, Florian Bodog, Alexandru Petrescu, cu care am colaborat foarte bine, Gabriel Petrea și Andreea Pastârnac, cu care am reușit într-un timp foarte scurt să facem Bucureștiul cunoscut. Îi mulțumesc și lui Petre Daea, cu care am dezvoltat ideea de a amenajare, pe lângă școli și grădinițe, grădinilor de legume și zarzavaturi pentru cantinele copiilor pentru ca aceștia să mănânce sănătos„, a menționat Primarul Capitalei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *