Skip to content
Politică

Declarațiile care arată că vremea tehnocraților a trecut EXCLUSIV

facebook.com

Declarațiile liderilor principalelor partide politice din ultima perioadă arată clar că vremea tehnocrației a trecut, iar noul guvern va fi unul politic.

Cu fiecare afirmație publică, Liviu Dragnea atacă miniștrii guvernului Cioloș și își spune clar punctul de vedere – și anume că tehnocrația este un  experiment eșuat, care nu mai poate să continue.

Chiar și PNL-ul a renunțat să mai susțină executivul condus de Dacian Cioloș, transmițând, prin vocea Alinei Goghiu, că „prea multe rezultate ale Guvernului tehnocrat nu se văd”.

Toată lumea este de acord că nu se mai poate cu un Guvern tehnocrat, de aceea din decembrie 2016 vom avea un Guvern politic. Știți că noi am spus că vrem anticipate. S-a dovedit că era o soluție bună”, a declarat co-președintele PNL.

În plus, chiar și reprezentanții partidelor mai mici (cum sunt ALDE, PMP și PRU) privesc tehnocrația ca pe un rău ce trebuie înlăturat cu orice preț după alegerile parlamentare.

Singurul care încă susține ideea unui guvern tehnocrat este Nicușor Dan, însă chiar și acesta a declarat, pentru Psnews.ro, că nu exclude „varianta unui guvern care să fie susținut în Parlament și de mandatele USR-ului, și de mandatele PNL-ului, care să aibă chiar miniștri politici PNL și miniștri politici USR”.

Surprinzător este, însă, faptul că până și președintele Iohannis ne spune că „o țară trebuie să aibă un guvern politic”,iar asta după ce, în urmă cu mai puțin de un an, ne ținea o lecție cum că singura soluție viabilă pentru România este un guvern tehnocrat. Însă acum, după ce a văzut aversiunea creată în jurul acestui guvern, într-un gest disperat de a salva aparențele, Klaus Iohannis a explicat numirea lui Cioloș ca o soluție de criză: “Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic — și vă amintiți că l-am rugat la vremea respectivă pe domnul Cioloș să propună un guvern independent politic, adică un guvern de tehnocrați”.

În urma acestei declarații, este normal să ne întrebăm ce anume a determinat această schimbare de atitudine a președintelui. Este clar că nu numai partidele politice sunt nemulțumite de guvernul tehnocrat, ci și majoritatea cetățenilor, iar dacă șeful statului ar insista cu această idee, atunci inevitabil s-ar ajunge la o criză politică, una care ar putea culmina cu alegeri anticipate sau chiar cu suspendarea lui Klaus Iohannis.

Totuși, dacă același Klaus Iohannis își dorește ca după alegerile parlamentare să rămână Dacian Cioloș în calitate de premier tehnocrat, atunci șeful statului trebuie să găsească o soluție să împace și partidele politice. După toate aparențele (ținând cont și de recentele zvonuri), soluția s-ar putea materializa într-un prim-ministru tehnocrat, dar care să conducă un cabinet de miniștri numiți politic.

1 comentariu la “Declarațiile care arată că vremea tehnocraților a trecut EXCLUSIV

  1. Ultimile noastre sperante se vor prabusi daca Parlamentul intra, din prostia perseverenta a electoratului, picior de liberal sau de comunist.Un parlament curat cu acesti indivizi nu se poate face. E nevoie ca PSD+ALDE+PNL+UDMR sa nu intruneasca nici pe departe majoritatea, sa li se zmulga coltii cu care rontaie de un sfert de secol Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *