Skip to content
Politică

Declarațiile liderilor politici după ce au votat

Declarațiile liderilor politici după ce au votat:

Prim-vicepreședintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat „pentru un viitor european și prosper al României„.

Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că speră ca, începând de săptămâna viitoare, să se întoarcă o filă nouă în istoria României în ceea ce privește o colaborare mai bună între instituțiile statului și mai multă stabilitate.’Sper ca, de mâine, să întoarcem o filă nouă în istoria României în ceea ce privește o colaborare mai bună între instituțiile statului, mai puțină ceartă, mai puțină învrăjbire, mai puțină încrâncenare, pentru că au nevoie cetățenii din România de acest lucru. Eu am votat pentru a avea un fel de mai mare stabilitate în perioada următoare și, în ceea ce privește comunitatea maghiară, noi întotdeauna am vrut să participăm activ la treburile urbei, la treburile care țin de deciziile politice‘.

Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru redemocratizarea României și pentru un președinte care să dea românilor spiritul antreprenorial. ”În realitate, se încheie una dintre cele mai urâte perioade din istoria contemporană, cel puțin a României, pe bună dreptate comparată cu obsedantul deceniu al anilor ’50. Cred că noul președinte va trebui, așa cum am mai spus, să dizolve statul polițienesc și să redemocratizeze România, să redea românilor spiritul antreprenorial”.

Președintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru mărirea alocațiilor copiilor, a pensiei și a salariului minim. „Am votat pentru luarea înapoi a patrimoniului Fundației Gojdu, de exemplu, pentru stoparea explorării și exploatării gazelor de șist și pentru toate celelalte obiective pe care eu, personal, mi le doresc împreună cu cei 400.000 de oameni care mi-au dat votul în primul tur. Sperăm ca toate aceste măsuri să fie luate de viitorul guvern și de noul președinte în timpul cel mai scurt, în caz contrar, noi vom fi primii care vom cere dintr-un motiv sau altul suspendarea noului președinte al țării„.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, duminică, la Târgoviște, că a votat ”pentru un om care s-a ținut de cuvânt” și a demonstrat că poate să respecte, să iubească și să unească pe toți românii, oriunde ar fi ei. ”Am votat pentru un om care s-a ținut de cuvânt și care a arătat că poate să facă dreptate pentru copii, pentru tineri, pentru părinți și pentru bunici, pentru bugetari, pentru profesori și medici, pentru pensionari. Am votat pentru un om care a demonstrat că poate să respecte, să iubească și să unească pe toți românii, oriunde ar fi ei”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, după ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat. „Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde, încet-încet, dincolo de creșterea economică, fiecare vom găsi posibilitatea de atinge dezideratele și scopurile în viața personală, în viața de familie și toți la un loc„.

Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, a declarat că prioritatea ţării este să consolidăm tot ce am făcut în aceşti 25 de ani de la Revoluţia României. „Prioritatea României e să consolidăm tot ce am făcut în aceşti 25 de ani de la Revoluţia României, am făcut paşi substanţiali, dar rămân multe probleme pentru a răspunde vieţii omenilor, să ameliorăm vieţile oamenilor şi în interior şi afară. Suntem la al şaptelea an de când suntem membrii Uniunii Europene, multe sunt destinele. În 1990, a fost o prezenţă de 86% la vot şi am fost trei candidaţi, eu, Radu Câmpeanu, Ion Raţiu”, a afirmat Ion Iliescu, la ieşirea de la vot.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat „pentru consolidarea democraţiei”, manifestându-şi, totodată, speranţa într-o participare masivă la urne, în virtutea „participării civice recunoscute a clujenilor”. „Am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă, am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta„, a afirmat Emil Boc la ieşirea de la urne.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la ieșirea de la urne, că a votat cu speranța că următorii cinci ani vor fi plini de prosperitate pentru români. ”Am votat cu speranța că următorii cinci ani vor fi ani de prosperitate și pentru noi, românii. După 25 ani de la Revoluție să putem să ne bucurăm și noi de 2018 așa cum se cuvine”.

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru un viitor mai bun al României și întoarcerea acasă a românilor care lucrează în străinătate.”Am votat pentru viitorul mai bun al României, pentru locuri de muncă pentru tineri, pentru bunăstarea românilor, pentru întoarcerea celor care au plecat în străinătate la muncă, să lucreze acasă și pentru binele acestei țări. Doamne ajută!

Vicepremierul Gabriel Oprea a votat, duminică, la ora 7.00, imediat după deschiderea urnelor, el spunând că a votat pentru ”o Românie a progresului, pentru o Românie puternică şi unită”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a votat, duminică dimineaţă, la secţia 160 din Cluj-Napoca, pentru „încetarea războaielor românilor cu românii” şi pentru prosperitate şi linişte.

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat duminică, la Târgu-Jiu, că a votat „pentru un tânăr politician, pentru un om care e capabil să unească România și care va schimba fața României”.

Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, a votat, duminică, pentru un președinte tânăr, care își iubește țara așa cum își iubește propriii copii.

„Am votat cu credința că vom avea un președinte tânăr, bun cunoscător al realităților românești, recunoscut în plan european, în ceea ce privește politica externă, și, evident, am votat cu credința că vom avea un președinte care își iubește țara așa cum își iubește propriii copii și care va avea grijă de țară așa cum are grijă de copiii săi”, a declarat Aurelia Cristea, după ce a votat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *