Skip to content
Politică

Decretul privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier, publicat în Monitorul Oficial

Inquam Photos / Octav Ganea

Decretul privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier a fost publicat, joi seară, în Monitorul Oficial, informează news.ro.

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care îl desemnează pe Ludovic Orban în funcţia de premier, a fost publicat joi seară, în Monitorul Oficial.

”Preşedintele României decretează: «Se desemnează domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentrun a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art 103, alin 2 din Constituţia României, republicată»”, este textul apărut în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, într-o declaraţie de presă, că-l desemnează din nou pe Ludovic Orban pentru a forma un guvern.

Anterior, preşedintele a avut consultări cu partidele parlamentare.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *