Skip to content
Politică

Dedesubturile bătăliei din PSD pentru șefia ASF: două tabere, în lupta pentru postul de 15.000 de euro

bancherul.ro

Bătaie mare în PSD pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Două tabere se luptă pentru sinecura de la ASF, funcţie care este retribuită cu 15.000 de euro.

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al ASF, după ce Leonard Badea, fostul şef al instituţiei, numit de PSD, a prins în toamnă un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale. Iar pesediştii au început să se bată pentru postul de 15.000 de euro.

" "

Pe de o parte se află Daniel Zamfir, traseistul trecut de la PNL la ALDE şi apoi la PSD. Zamfir pândeşte de mult timp şefia ASF, iar acum este susţinut de Gabriela Firea şi de Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda.

E drept că nici Daniel Zamfir nu a rămas dator, cel puţin în privinţa Gabrielei Firea. La audierile din Parlament pentru Guvernul Orban 2, senatorul PSD a acuzat PNL că acţionează concertat împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Însă, de cealaltă parte, se află Marcel Ciolacu şi Victor Ponta, care au alt plan. Vor să-l trimită la ASF pe vicepreşedintele Curţii de Conturi, Nicu Marcu. Plan cu bătaie lungă, cel puţin pentru Ponta. Şeful Pro România, vrea să elibereze scaunul lui Marcu de la Curtea de Conturi şi să îl aducă în loc pe nimeni altul decât socrul său, Ilie Sârbu.

Iţele sunt însă extrem de încurcate. Firea pe de o parte îl susţine pe Zamfir, însă pe de altă parte vrea să se apropie şi de Ponta încercând să forţeze întoarcerea „fiilor rătăcitori” din ProRomânia în PSD.

Iar în privinţa lui Claudiu Manda şi a Olguţei Vasilescu, cei doi sunt apropiaţi de Marcel Ciolacu, având promise posturi de prim-vicepreşedinţi ai PSD, unde Ciolacu va fi înscăunat preşedinte plin. Doar că în bătaia pentru şefia ASF drumurile lor se despart.

În această luptă ar fi vrut să intre şi fostul ministru de Finanţe, Orlando Teodorovici, care s-a autopropus pentru şefia ASF. Doar că a fost refuzat de Marcel Ciolacu, şeful interimar al PSD motivând că partidul i-a oferit deja prea multe funcţii lui Teodorovici, cel care s-a numărat printre locotenenţii Vioricăi Dăncilă în ultimii doi ani. Din fosta echipă de conducere a PSD, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici sunt total în dizgraţia lui Marcel Ciolacu.

1 comentariu la “Dedesubturile bătăliei din PSD pentru șefia ASF: două tabere, în lupta pentru postul de 15.000 de euro

  1. Fifor in dizgratia lui Ciolacu?

    Pai de ce a primit filiala din Arad? De ce au anulat congresul lui Caprar, ca sa puna echipa lui Fifor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *