Skip to content
Politică

DEDESUBTURILE CEx-ului PSD: cum i-a CUMINȚIT Dragnea pe contestatari! PLATA lui Daddy EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos

După o ședință de opt ore, CEx-ul l-a reconfirmat pe Liviu Dragnea în funcția de șef al PSD cu largul concurs al liderilor din teritoriu: 55 de voturi ”pentru”, 8 ”împotrivă” și o abținere.

Gruparea Firea-Stănescu-Țuțuianu a intrat dezumflată în CEx, din pricina numeroaselor trădări din cursul zilei și nopții de ieri – culminând, firește, cu defectarea baronului de Vrancea, Marian Oprișan, poreclit ”Două capete” încă de pe vremea nomenklaturistului Ion Iliescu.

Scântei cu Olguța și Florea

Inevitabil, au ieșit și scântei, între Firea și Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, care a insistat că Guvernul nu a sabotat niciodată proiectele Primarului Capitalei. Firea a avut un meci virulent și cu Daniel Florea, primarul de la Sectorul 5, care i-a propus excluderea din partid, ridicându-i astfel mingea la fileu lui Dragnea, teleormăneanul refuzând ideea, cu ”generozitate”, deși, dacă n-ar risca degenerarea situației și pierderea președinției Camerei Deputaților, și-ar fi executat cu plăcere oponenții.

Cifre diferite

Gruparea contestatară a susținut o conferință la finalul CEx-ului, iar Firea a prezentat cifre total diferite de cele emise de Dragnea cu privire la vot. ”Au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în lateral, 39 să continue și o abținere. Cinci au fost absenți, unii au mai plecat după atâtea ore”, a spus Firea, însoțită de Paul Stănescu, Adrian Țuțuianu și Mihai Tudose.

Cum își plătește Daddy oamenii de casă

Remanierile se vor bate în cuie într-un viitor CEx cu adresă, când Liviu Dragnea își va recompensa din plin oamenii de casă cu ministere, agenții și secretari de stat – altora le-a oferit locuri eligibile pe lista pentru Parlamentul European. Firește, marii câștigători ai trocurilor sunt Marian Oprișan și ceilalți lideri care s-au aliniat în spatele lui Dragnea, dându-i câștig de cauză într-un mod categoric în reglarea de conturi cu Firea, Stănescu, Țuț[email protected]

Ce nu spune Dragnea

În realitate – și în pofida votului categoric din CEx (girat de filiale cu rezultate electorale slabe și de președinți interimari) –, PSD este un partid aproape scindat, măcinat de ample tensiuni, iar Liviu Dragnea riscă oricând să-și piardă funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cele 8 organizații puternice care i se opun dețin numeroși parlamentari, ceea ce înseamnă că Dragnea a rămas fără mult invocata majoritate parlamentară.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *