Skip to content
Politică

Dedesubturile Congresului Pro România. Ponta, la momentului adevărului: Pe Andronescu n-am invitat-o! EXCLUSIV

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Primul congres al Pro România a avut loc duminică la București, fiind precedat de dezbateri cu societatea civilă, parteneri sociali și mediul academic. Evenimentul, care s-a desfășurat la Romexpo a adus și câteva surprize, una dintre ele fiind chiar prezența primarului Sectorului 3, PSD-istul Robert Negoiță.

DETALII AICI: UPDATE Pro România organizează primul Congres național la Romexpo. Declarații Ponta, Negoiță și Ioan Rus EXCLUSIV

" "

Aflat cu certitudine în tabăra contestatarilor liderului PSD, Liviu Dragnea, edilul Sectorului 3 a vorbit în cadrul evenimentului despre cum văd românii politica şi a explicat că, din cauza liderilor politici, s-a stârnit multă antipatie. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că este întrebat adesea de oameni „despre un singur nume”, despre care nu poate să vorbească, sugerând astfel că în politică e bine să fii sincer.

„Îi mulţumesc fostului şi actualului meu prieten Victor Ponta pentru că m-a invitat la acest congres şi de când mi-a făcut această propunere, cred că a durat două secunde să mă gândesc şi am acceptat-o. Am venit aici să vă felicit pentru curaj. Azi, într-o Românie în care foarte mulţi sunt contra, suntem ţara lui Gică contra, adică nici nu contează despre ce vorbim, e trendy să fii contra. Faptul că vă asumaţi să fiţi pro este o abordare constructivă”, a declarat Negoiţă duminică la primul Congres naţional al Pro România. Primarul Sectorului 3 a vorbit despre cum văd românii politica şi a explicat că, din cauza liderilor politici, s-a stârnit multă antipatie. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că este întrebat adesea de oameni „despre un singur nume”, despre care nu poate să vorbească, sugerând astfel că în politică e bine să fii sincer.  „Chiar dacă avem o atitudine proactivă, chiar dacă suntem pro România, chiar dacă avem obiective corecte, vreau să vă spun că în viaţă în general şi în politică în special trebuie să avem o atitudine sinceră. Mă întâlnesc pe stradă cu cetăţeni. Domnule, ziceţi-ne şi nouă de… Preponderent e un nume care rosteşte. Domnule, e cam fals, e cam perfid? Că aşa se vede de la noi. Sunt în dificultate să le răspund atâta timp cât ştiu despre cine e vorba. Cred că este foarte important să fim sinceri”, a susţinut Negoiţă.

În acest context, PSnews.ro a luat legătura, luni dimineață, cu actualul președinte al formațiunii politice Pro România, ex-premierul Victor Ponta, pentru a afla mai multe detalii despre prezența neașteptată a PSD-istului Robert Negoiță la congresul de duminică.

Astfel întrebat de jurnalistul PSnews.ro cărui fapt se datorează prezența edilului la eveniment, Victor Ponta a adăugat că: ”Am vrut să vorbească despre reforma administrației publice, iar el este cel mai autorizat. Robert Negoiță a fost invitat la noi în calitate de președinte al Asociației Municipiilor”.

Mai mult, chestionat dacă s-a pus problema unei eventuale alăturări a edilului, formațiunii politice Pro România, fostul premier Victor Ponta a subliniat:

”Noi ne dorim să aibă succes ca primar și sprijinim orice proiect de dezvoltare”.

Citiți și: Culisele Congresului Pro România: Ecaterina Andronescu l-a REFUZAT pe Ponta! Ce PSD-iști sunt invitați EXCLUSIV SURSE

Nu în ultimul rând, întrebat dacă inclusiv Ecaterina Andronescu a fost invitată la Congres, Victor Ponta a negat.

”Nu am invitat-o, dar îi urăm mult succes. Știam că e ocupată cu preluarea Ministerului Educației”, a conchis acesta.

Amintim că Ecaterina Andronescu a fost prezentă în urmă cu câteva luni la lansarea agendei politice a platformei Pro România.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *