Skip to content
Video

Dedesubturile modificărilor din justiție. Barna: Dragnea vrea să se curețe! EXCLUSIV

turnulsfatului.ro

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video Psnews.ro a fost președintele Uniunii Salvați România (USR), deputatul Dan Barna.

În cadrul interviului, liderul USR a vorbit despre controversatele modificări aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

În acest sens, președintele USR-iștilor a remarcat faptul că motivul pentru care Codul Penal a fost modificat este ”să îl scape pe Dragnea de condamnări”.

“Toată această grabă este una pe persoană fizică. Toată graba este legată de faptul că domnul Dragnea vrea să se curețe, să se spele de cele două condamnări penale. Prin toate aceste modificări prin revizuire și prin prevederea care deschide posibilitatea revizuirii, practic l-au scăpat de primul proces, iar prin modificarea abuzului în serviciu și prin eliminarea neglijenței în serviciu l-ar scăpa complet de cea de-a doua condamnare. Astfel, domnul Dragnea ar deveni un cetățean onorabil după ce și-a bătut joc de statul român timp de un an și jumătate”, a declarat Dan Barna.

Declarațiile acide ale lui Dan Barna nu l-au scăpat nici pe Tăriceanu, despre care liderul USR susține că este beneficiarul unei clauze:
“Pentru domnul Tăriceanu este clauza aceea de care beneficiază el: dacă ai fost achitat în primă instanță nu mai poți fi condamnat în a doua, ceea ce este o aberație juridică oriunde în lume. A doua instanță este golită de sens, exact cum președintele a fost transformat în notar prin decizia curții. Este un abuz și o destructurare a ideii de justiție. PSD-ul redefinește ideea de justiție.”

Întrebat care ar fi repercusiunile și schimbările pentru români în urma modificărilor aduse Codului Penal, șeful USR a precizat că sunt aduse “schimbări majore în ceea ce privește siguranța cetățeanului pe stradă” și a ilustrat ulterior prin exemple cazuri ce pot avea loc.

Aceste modificări aduc schimbări majore în ceea ce privește siguranța cetățeanului pe stradă. Dacă filmez cu telefonul mobil o bătaie, un accident, un viol, un furt sau chiar dacă ești la tine în curte și în casa vecinului intră un hoț, acea filmare nu mai este probă. Sunt elemente legate exact de siguranța de zi cu zi. Dacă ești victima unei agresiuni cum ar fi violul sau molestarea și trebuie să dai declarații de orice tip, apare riscul de a trebui să dai acele declarații de față cu infractorul sau cu bătăușul. Au încercat să explice că victima ar avea statutul de victimă protejată, dar dacă ai avocat bun și ceri lucrul acesta. Regula este că ești față în față cu infractorul, iar prin excepție dacă tu soliciți dreptul la declarație separată poți să beneficiezi de el. Gândiți-vă la persoanele care sunt victimele unei astfel de agresiuni: sunt persoane sărmane, persoane cu un nivel de educație destul de limitat și probabilitatea să beneficieze de consiliere juridică de calitate este relativ limitată. Vor fi multe situații în care victimele vor da declarații față în față cu infractorii. Aceasta este realitatea modificărilor”, a declarat acesta.

S-au făcut precizări importante și în legătură cu situația României pe plan extern în urma modificărilor aduse în justiție, Dan Barna punctând că “România este izolată politic. Liviu Dragnea nu mai este primit nicăieri în Europa. El este văzut de toată lumea ce este de fapt în realitate: un infractor dublu condamnat care s-a cocoțat în vârful statului român și care beneficiază de un partid care este solidar cu acesta, un partid devenit infracțional pentru că susține aceste modificări făcute personal, repet, personal, pentru domnul Dragnea.”

Liderul Uniunii Salvați România a încheiat poziția în raport cu modificările aduse Codului Penal făcând o paralelă dintre actualul președinte al PSD și ultimul președinte al PCR spunând că “nici Ceaușescu nu a făcut așa ceva. Dragnea este omul care a modificat legislația penală pentru a șterge din lege infracțiunea pentru care a fost condamnat. A venit la ședința de lucru și a votat el personal să fie dezicrmininat. Conflictul de interese pare o glumă față de grotescul situației în care ne aflăm.”

Secvența este disponibilă mai jos de la momentul 10:35 până la 16:24.

1 comentariu la “Dedesubturile modificărilor din justiție. Barna: Dragnea vrea să se curețe! EXCLUSIV

  1. Cum poate sa fie acest lider al USR atat de ipocrit si sa se contrazica in aceeasi fraza?! Pai cum vine asta, ca USR isi doreste ca Romania sa fie un stat de drept, dar in acelasi timp spune ca decizia Curtii Constitionale privind revocarea sefei DNA nu ar fi trebuit sa fie respectata?! Auzi tu ce argument: ca Romania nu e tara decenta (ca a stabilit el pentru noi ceilalti ca Romania nu e decenta!) si ca atunci nu trebuie sa respectam deciziile Curtii- Pai tocmai d-aia nu e decenta Romania pentru ca sunt uii care gandesc ca voi si manipulati cu nesimtire opinia publica…. Carevasazica sa fie stat de drept doar cand ne convine, iar cand nu ne mai convine ne p…. pe ea de Constitutie si de Curte Constitutionala. Cum vine USR sa-l acuze pe Dragnea ca e infractor, cand ei au delapidat fondurile din campaniile lor electorale si au primit donatii ilegale? Pai Dragnea cu acuzatiile pentru care a fost condamnat in dosarul Referendumului e mic copil fata de infractiunile electorale ale USR. Si ca tot veni vorba de Constitutie si condamnarea lui Dragnea… Daca tot comenteaza USR deciziile Curtii Constitutionala… pai nu tot curtea asta admis exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu? Si a modificat Parlamentul articolul asa cum zice Curtea? NU! Si atunci nu inseamna ca dupa 45 de zile articolul se suspenda? Pai, da, ca asa scrie in Constitutia statului de drept! Deci pe ce a fost condamnat Dragnea? nu cumva pe ceva ce nu exista! Asta nu mai vede USR? Cum ramane cu statul de drept domnilor moralisti?! Nu v-ar fi rusine sa va fie de ong-isti, care nu ati produs 1 leu in toata viata voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *