Skip to content
Politică

Dedesubturile RĂZBOIULUI Corina Crețu-Dragnea! Cum o lucrează șeful PSD EXCLUSIV SURSE

Mediafax
" "

Relațiile (și așa fragile) dintre Liviu Dragnea și comisarul european Corina Crețu s-au rupt ireversibil în urma dezbaterii de la Strasbourg privind România, deoarece șeful PSD și acoliții săi se așteptau ca aceasta să facă măcar un minim lobby pentru scenariile prezentate de premierul Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European, privind gravele violențe din 10 august și modificările aduse Legilor Justiției.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea aștepta de la Crețu servicii de natura celor la care se pretează ex-ministrul Ioan Mircea Pașcu (actualmente vicepreședinte al PE), care se căznește să legitimeze la Bruxelles atât măcelul săvârșit de Jandarmerie în Piața Victoriei, cât și mutilarea Legilor Justiției și a Codurilor penale (în fapt, permanenta ofensivă a coaliției PSD-ALDE la adresa Justiției și a statului de drept). Vă reamintim că, potrivit presei centrale, Ioan Mircea Pașcu a desfășurat o fructuoasă colaborare cu Securitatea.

" "

Cum s-a ajuns aici  

Divergențele dintre Liviu Dragnea și Corina Crețu au început în timpul scandalului OUG 13, când comisarul european a criticat actul normativ pe Facebook, fapt taxat de teleormănean cu viteza luminii, chiar pe grupul de WhatsApp al comunicatorilor PSD. De-a lungul ultimelor luni, pe fundalul multiplelor avertismente date de Bruxelles autorităților de la București, tensiunile dintre cei doi s-au acumulat și s-au adâncit considerabil. Faptul că Gabriela Firea a lansat un apel din partea Corinei Crețu, chiar după CEx-ul nuclear de la Neptun, invocând amplele nemulțumiri de la vârful Uniunii Europene și dezvăluind totodată că șeful PSD refuza să-i mai răspundă la telefon comisarului european, l-au scandalizat la culme pe Liviu Dragnea. Potrivit surselor noastre, pe Dragnea îl deranjează și vechea prietenie care o leagă pe Corina Crețu de Ioan Rus și Victor Ponta. De asemenea, există o animozitate puternică între Corina Crețu și premierul Viorica Dăncilă, comisarul având mari divergențe și cu Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene. Vă reamintim că, sub guvernarea PSD-ALDE, România a devenit codașă la acest capitol.     

 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *