Skip to content
Politică

Dedesubturile RĂZBOIULUI Dragnea-Țuțuianu: baronul își forțează EXCLUDEREA! EXCLUSIV

Inquam Photos / George Calin

Baronul PSD-ist de Dâmbovița – l-am numit pe Adrian Țuțuianu – nu este dispus să facă pași înapoi în războiul cu Liviu Dragnea și fidelii acestuia, după deja celebrul scandal al înregistrărilor ”transpirate” cu adresă în presa de partid.

Senatorul nu numai că refuză să-și prezinte scuzele liderilor pe care i-a bălăcărit și i-a ironizat, insistând public că deține ”argumente” în sprijinul tuturor aprecierilor făcute – bunăoară, pe Olguța Vasilescu și pe Dănuț Andruscă i-a catalogat drept ”proști” –, dar Țuțuianu s-a grăbit să critice în termeni duri controversata OUG privind modificarea Legilor Justiției și, finalmente, a anunțat că sunt mulți PSD-iști nemulțumiți de Liviu Dragnea, confirmând oficial că, zilele acestea, a avut diverse întâlniri cu aceștia.

Atac frontal la șef

Mai mult chiar, înconjurat de primarii dâmbovițeni care-l susțin necondiționat (66 au semnat o scrisoare în acest sens), Adrian Țuțuianu i-a transmis săgeți otrăvitoare lui Dragnea, luni, insinuând că teleormăneanul s-ar fi dezis parțial de așa-zisa reformă în Justiție – prin intermediul amintitei OUG care modifică prevederi pentru a căror impunere PSD s-a bătut mai bine de un și jumătate (punct de vedere exprimat și de Șerban Nicolae) –, și dezvăluind totodată că misteriosul act normativ nu s-a discutat niciodată în forurile de conducere ale PSD, fiind decis doar de Liviu Dragnea și câțiva apropiați. Facem precizarea că gruparea Țuțuianu-Stănescu-Firea deține controlul a numeroși parlamentari (aproximativ 20), fapt care ar putea spulbera majoritatea parlamentară, în condițiile degenerării conflictului intern.

”Nu plec din PSD. Dacă cineva mă dă afară, voi aștepta până revin”

Tot luni, Țuțuianu a avertizat: ”Dacă vrea cineva să mă dea afară, voi aştepta până revin!”. El a specificat că nu va retracta absolut nimic din cele spuse în respectivele înregistrări, amintind că acestea au fost realizate într-un cadru privat. ”Eu ce am spus nu retractez pentru că sunt un tip vertical. Spun cu convingere şi fermitate şi am făcut discuţiile în partid, e regretabil că avem câţiva care au alte preocupări şi au înregistrat discuţii care erau până la urmă în cadrul privat. Sunt membru PSD de 20 ani, nu m-am plimbat prin partide politice, am învăţat ceva carte şi când mă pronunţ, mă pronunţ în cunoştinţă de cauză (…) Nu plec din PSD, dacă vrea cineva să mă dea afară voi aştepta până revin”, a spus Adrian Țuțuianu.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *