Skip to content
Politică

Dedesubturile scandalului Hexi Pharma: 22 de sesizări au fost trimise către Parchet / EXCLUSIV

" "

Scandalul Hexi Pharma a ridicat multe semne de întrebare privind activitatea Serviciului Român de Informații (SRI). Mulți s-au întrebat de ce SRI nu a emis informări despre ilegalitățile săvârșite de Hexi Pharma, mai ales că fostul președinte Băsescu a transmis de mai multe ori că nu a fost informat de SRI.

În perioada 2011-2016, au existat 22 de sesizări către Parchet și organele de aplicare a legii privind infecțiile nosocomiale. O parte din aceste informări au cuprins numele Hexi Pharma. Informările despre infecțiile nosocomiale nu s-au referit doar la dezinfectanți, ci au cuprins mai multe probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate.

" "
" "

Sesizările nu s-au îndreptat doar către organele care aplică legea, ci au existat și la nivel local. Tot în perioada 2011-2016, beneficiarii legali de la nivel local au primit 388 de informări despre infecțiile nosocomiale, iar alte 115 sesizări despre infecțiile nosocomiale s-au îndreptat către beneficiarii legali de la nivel central.

La nivel local, SRI informează președintele de Consiliu Județean și Prefectul. În schimb, situația se complică la nivel central, unde Serviciul Român de Informații trimite sesizări către premier, președinte, ministru, secretari de stat.

Activitatea ofițerilor de informații se rezumă doar la informări. Dacă președintele de CJ sau prefectul nu reacționează la sesizare, SRI nu poate interveni în aplicarea legii. Serviciul Român de informații nu se ocupă de SRL-uri precum Hexi Pharma, ci analizează problemele sistemului de sănătate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *