Skip to content
Politică

Dedesubturile tensiunilor dintre Dragnea și Dăncilă: premierul pune cruce pe două ”dorințe” ale liderului PSD

Psnews.ro vă prezintă culisele unei dispute dintre liderul PSD, Liviu Dragnea și premierul României, Viorica Dăncilă.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că relația dintre cei doi lideri politici este tot mai rece în ultima perioadă, iar întâlnirile dintre cei doi nu mai sunt așa de dese. Unul dintre motivele pentru care relația dintre cei doi nu mai este la fel de apropiată este, potrivit surselor noastre, că șefa Executivului, Viorica Dăncilă, nu este de acord cu remanierea guvernului înainte de alegerile europarlamentare.

Se rupe lanțul de iubire?

Premierul consideră că o asemnea mutare înainte de alegeri nu este cea mai bună soluție. Nici momentul nu este tocmai indicat, ținând cont că România deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Dăncilă este temătoare și de reacția care ar urma să vină dinspre Palatul Cotroceni. Ea a luat în calcul o opoziție a președintelui Klaus Iohannis, după modelul deja practicat în trecut în cazul numirilor la MInisterul Dezvoltării și Transporturilor.

Poziţia premierului este diametral opusă faţă de cea a lui Liviu Dragnea care vrea să-i ”elimine” cât mai curând din aparatul guvernamental pe Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero.

„Da (n.r. – va exista remaniere). Cele două colege din guvern – Rovana Plumb şi Natalia Intotero. Eu nu sunt de acord să mergă în campanie electorală având la dispoziţie infrastructura guvernamentală. Deci, înainte de a începe oficial campania electorală, cele două colege trebuie să îşi prezinte demisia din Guvern. Am vorbit cu dumnealor înainte de a se adopta listele şi sper să-şi ţină cuvântul şi nu ne vor pune într-o situaţie delicată”, a declarat Liviu Dragnea la Călăraşi.

Totodată, se pare că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Amintim că ultimele două candidează pentru europarlamentare, în timp ce despre ministrul Justiţiei, Dragnea a spus că a păcălit PSD-ul cu ordonanţele de modificare a codurilor penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *