Skip to content
Politică

Dedesubturile TROCULUI pentru ASF: de ce vrea Dragnea să-l schimbe pe Leonardo Badea cu Viorel Ștefan! EXCLUSIV SURSE

Aktual24

Tranșarea unui nou troc stârnește divergențe la vârful PSD, în toiul negocierilor vizând apropiatele remanieri: mai exact, este vorba despre deciderea noii conduceri a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), funcție puțin spus călduță și remunerată faraonic, pentru însușirea căreia se războiesc la baionetă actualul șef al instituției – l-am numit pe Leonardo Badea, fostul președinte PSD-ist al Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților – și vicepremierul Viorel Ștefan, care a fost anunțat că va fi debarcat din Cabinetul Dăncilă.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea l-a informat personal pe Viorel Ștefan că va fi remaniat, în urmă cu două săptămâni, ceea ce l-a surprins pe vicepremier, întrucât credea că postul său e bătut în cuie, mai ales după ungerea interimară la Ministerul Cercetării și Inovării, la directiva aceluiași teleormănean. Sursele citate suțin că, pentru a-l consola, Dragnea l-a momit pe Ștefan cu șefia ASF, deși încă nu a luat o decizie definitivă în acest sens, iar Leonardo Badea depune eforturi pentru a reintra în grațiile liderului PSD.

Motivul

Cu privire la actualul șef al Autorității, trebuie spus că Liviu Dragnea are oarece neliniști, mai mult sau mai puțin ”motivate” – principala nemulțumire este că, în mai 2017, când Leonardo Badea a fost propulsat la butoanele ASF, această mutare a fost solicitată și impusă chiar de inamicul său de astăzi, baronul Adrian Țuțuianu (Dâmbovița). Să nu uităm că Leonardo Badea a câștigat un jilț de parlamentar, în 2016, candidând pe listele PSD Dâmbovița și fiind promovat chiar de Țuțuianu. În realitate, ungerea lui Badea la șefia ASF a reprezentat unul dintre trocurile Dragnea-Țuțuianu din ”vremurile bune” ale relației, când baronul de Dâmbovița se pregătea să devină ministrul Apărării, ceea ce s-a și întâmplat pentru scurt timp, fiind mazilit urgent chiar la porunca teleormăneanului.    

Candidații

Precizăm că data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la Comisiile pentru buget-finanțe din Parlament a fost marți, 23 octombrie. Potrivit Mediafax, pentru funcția de președinte ASF și-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ștefan, Radu Toia și Mircea Ursache.
Pentru funcția de prim-vicepreședinte ASF și-au depus candidaturile Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan și Sava Claudia Cătălina.
Pentru funcția de vicepreședinte s-au depus 12 candidaturi: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ștefan Daniel, Baranga Laurențiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Grădinescu, Cristian Roșu, Andrei-Liviu Stamatian și Mircea Oancea.

Menținerea lui Wlassopol

Pentru membrii neexecutivi s-au înscris Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicențiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminița, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Ștefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Razvan (actualul prim-vicepresedinte ASF și fost soț al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu). Facem precizarea că, potrivit surselor PSnews.ro, Wlassopol va fi menținut în cadrul ASF.

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *