Skip to content
Politică

Dedesubturile TROCULUI pentru ASF: de ce vrea Dragnea să-l schimbe pe Leonardo Badea cu Viorel Ștefan! EXCLUSIV SURSE

Aktual24

Tranșarea unui nou troc stârnește divergențe la vârful PSD, în toiul negocierilor vizând apropiatele remanieri: mai exact, este vorba despre deciderea noii conduceri a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), funcție puțin spus călduță și remunerată faraonic, pentru însușirea căreia se războiesc la baionetă actualul șef al instituției – l-am numit pe Leonardo Badea, fostul președinte PSD-ist al Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților – și vicepremierul Viorel Ștefan, care a fost anunțat că va fi debarcat din Cabinetul Dăncilă.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea l-a informat personal pe Viorel Ștefan că va fi remaniat, în urmă cu două săptămâni, ceea ce l-a surprins pe vicepremier, întrucât credea că postul său e bătut în cuie, mai ales după ungerea interimară la Ministerul Cercetării și Inovării, la directiva aceluiași teleormănean. Sursele citate suțin că, pentru a-l consola, Dragnea l-a momit pe Ștefan cu șefia ASF, deși încă nu a luat o decizie definitivă în acest sens, iar Leonardo Badea depune eforturi pentru a reintra în grațiile liderului PSD.

Motivul

Cu privire la actualul șef al Autorității, trebuie spus că Liviu Dragnea are oarece neliniști, mai mult sau mai puțin ”motivate” – principala nemulțumire este că, în mai 2017, când Leonardo Badea a fost propulsat la butoanele ASF, această mutare a fost solicitată și impusă chiar de inamicul său de astăzi, baronul Adrian Țuțuianu (Dâmbovița). Să nu uităm că Leonardo Badea a câștigat un jilț de parlamentar, în 2016, candidând pe listele PSD Dâmbovița și fiind promovat chiar de Țuțuianu. În realitate, ungerea lui Badea la șefia ASF a reprezentat unul dintre trocurile Dragnea-Țuțuianu din ”vremurile bune” ale relației, când baronul de Dâmbovița se pregătea să devină ministrul Apărării, ceea ce s-a și întâmplat pentru scurt timp, fiind mazilit urgent chiar la porunca teleormăneanului.    

Candidații

Precizăm că data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la Comisiile pentru buget-finanțe din Parlament a fost marți, 23 octombrie. Potrivit Mediafax, pentru funcția de președinte ASF și-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ștefan, Radu Toia și Mircea Ursache.
Pentru funcția de prim-vicepreședinte ASF și-au depus candidaturile Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan și Sava Claudia Cătălina.
Pentru funcția de vicepreședinte s-au depus 12 candidaturi: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ștefan Daniel, Baranga Laurențiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Grădinescu, Cristian Roșu, Andrei-Liviu Stamatian și Mircea Oancea.

Menținerea lui Wlassopol

Pentru membrii neexecutivi s-au înscris Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicențiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminița, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Ștefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Razvan (actualul prim-vicepresedinte ASF și fost soț al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu). Facem precizarea că, potrivit surselor PSnews.ro, Wlassopol va fi menținut în cadrul ASF.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *