DEEP FAKE cu imaginea premierului Ciolacu şi a lui Victor Ciutacu pentru a promova o escrocherie

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Vocile lui Ciolacu şi Ciutacu au fost suprapuse peste un interviu, postat pe Facebook, iar atunci când orice utilizator vrea să afle mai multe amănunte descoperă un link care direcționează către romaniatvcnn.com, site ce nu are nicio legătură cu pagina oficială RomâniaTV.net.

Vizitatorul are surpriza să descopere că a fost „trimis” către un site – „Finance Simple” – care precizează că… succesul unei afaceri poate fi „maximizat” cu  „un sistem inovator de monitorizare a costurilor și veniturilor”. La „destinație”, este oferit și un număr de telefon, iar „musafirii” sunt îndemnați să sune „astăzi”.

Totul a fost „aranjat” tehnic încât să pară că însuși premierul României ar promova respectivul site, sunt postate și părerile unor „clienți” care se declară mulțumiți, dar importantă este propunerea de înscriere pe site-ul respectiv pentru a deveni un „om de afaceri de succes”.

Jurnaliştii Gândul au sunat la numărul de telefon – +40 770 123 015 – care este prezentat pe site-ul respectiv, pentru a încerca să descopere cum s-a ajuns la o astfel de înșelătorie online sau dacă deținătorii acestui site știu că vocea premierului Ciolacu a fost folosită pentru a le face reclamă.

După câteva apeluri, la telefon a răspuns un bărbat care a menționat că totul este „fake”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: