Skip to content
Politică

Degringoladă în PNL. Liderul de grup din Senat nu-și poate struni oamenii EXCLUSIV

cvlpress.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă mai jos un caz de degringoladă în Partidul Național Liberal – mai precis, despre cum liderul de grup PNL din Senat, Mario Ovidiu Oprea, nu își poate struni oamenii.

CITIȚI ȘI: Răsturnare de situație. Faptele de corupție NU se mai grațiază

Amintim că principala dispută a zilei de ieri (miercuri) în legătură cu amendamentele ce grațiază faptele de corupție s-a purtat în jurul absenței (fără înlocuitori) a două senatoare liberale din Comisia juridică: Nicoleta Pauliuc (din motive de sănătate) și Alina Gorghiu (din motive încă neelucidate), fapt ce a făcut ca amendamentele propuse de către PSD la Legea grațierii să fie votate fără probleme.

În schimb, astăzi (joi), cei trei senatori PNL din comisie – Daniel Fenechiu, Florin Cîțu (înlocuind-o pe Gorghiu) și Iancu Caracota (locțiitorul lui Pauliuc) – și-au unit forțele cu senatorul USR și cu cel al UDMR și au votat pentru RELUAREA votului asupra amendamentelor.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat joi pe liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, întrebându-l care a fost motivul pentru care senatorii liberali au făcut demersul sus-amintit.

„Eu n-am fost în Comisia juridică din Senat, eu nu sunt membru în Comisia juridică și nu știu să vă răspund la întrebare” a fost primul răspuns al lui Oprea.

Noi am insistat: au existat discuții în grupul PNL referitoare la reluarea votului din comisie?

„Nu știu despre ce vorbiți – nu am avut ședință de grup astăzi; am avut ședință de grup ieri și nu am discutat despre amendamentele de la lege, pentru că la ședința de grup se discută despre fiecare proiect de pe ordinea de zi; nu se discută despre ce amendamente se discută la comisii”, a replicat Mario Oprea.

„Acest subiect cu grațierea nu se afla pe ordinea de zi” a sunat întrebarea reporterului PSnews.ro. Mario Oprea, în schimb, a părut nelămurit: „Iertați-mă. De fapt, care este întrebarea dumneavoastră?”

Am reluat întrebarea: a discutat senatorul cu colegii lui de grup despre absența lor de miercuri și despre reluarea de joi a votului?

„Nu. Asta vom face lunea viitoare, la următoarea ședință de grup. Absența lor s-a înfăptuit după ședința de grup”, a încheiat Mario Oprea, cel care pe 11 iunie candidează din partea PNL în alegerile parțiale pentru Primăria Craiovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *