Delegaţia Consiliului de Afaceri Româno-American, primită de ministrul Luminiţa Odobescu

Sursa foto: Facebook/ Ministerul afacerilor externe

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a primit miercuri delegaţia Consiliului de Afaceri Româno-American (American Romanian Business Council – AMRO) condusă de preşedintele executiv al AMRO, Eric Stewart.

Potrivit unui comunicat al MAE, reuniunea cu reprezentanţi a 14 companii americane a avut loc în contextul vizitei anuale a AMRO în România, desfăşurată în acest an în perioada 20 – 21 martie.

La reuniune a luat parte ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat interesul României de a deveni o platformă pentru conectivitate regională în materie de comerţ, infrastructură de transport şi energie, precum şi un hub pentru companiile americane implicate în procesul de reconstrucţie a Ucrainei.

Oficialul român a încurajat, din această perspectivă, companiile americane reprezentate la reuniune să folosească oportunităţile oferite de România ca destinaţie de investiţii şi a solicitat sprijinul AMRO şi al membrilor săi pentru promovarea mediului de afaceri românesc în SUA.

Preşedintele AMRO şi-a arătat aprecierea pentru deschiderea demonstrată de autorităţile române şi sprijinul oferit de statul român Ucrainei, aspect reliefat şi de companiile prezente la reuniune. Acestea şi-au manifestat interesul pentru întărirea relaţiilor de afaceri cu România.

Alte subiecte abordate în contextul reuniunii s-au referit la situaţia regională şi eforturile României şi a statelor partenere pe linia securităţii regionale, respectiv la posibilităţile de acţiune comună în sprijinul includerii României în Programul Visa Waiver.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: