Delegația DRP, cu secretarul de stat Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în regiunea Odesa

Sursă foto: Facebook/DRP
Secretarul de stat Gheorghe Cârciu și reprezentanții Departamentului pentru Româniii de pretutindeni au participat la 𝐒𝐟𝐚̂𝐧𝐭𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐮𝐫𝐠𝐡𝐢𝐞, 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐄𝐩𝐢𝐬𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐬𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐝, 𝐏𝐫𝐞𝐚𝐬𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐕𝐞𝐧𝐢𝐚𝐦𝐢𝐧, 𝐥𝐚 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 „𝐒𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐀𝐩𝐨𝐬𝐭𝐨𝐥𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥”, 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐠𝐢 𝐂𝐮𝐫𝐝𝐚.
“Liturghia săvârșită în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Camâșivka/Hagi-Curda, locașul spiritual al unei comunități de peste 3000 de români, ne-a unit sufletele în fața Domnului. Împreună cu Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu cei prezenți la slujbă, ne-am rugat pentru toți românii de aici greu încercați în această perioadă pe care o trăim. Sprijinul pe care-l putem acorda celor de-un neam cu noi nu trebuie să fie doar material, ci și spiritual. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru liniștea și siguranța lor.”
În continuarea programului de lucru, delegația DRP a vizitat 𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̃ 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐌𝐞𝐝𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̃ 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐚̂𝐬𝐢𝐯𝐤𝐚 𝐬̦𝐢 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥-𝐫𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐨𝐬 “𝐌𝐞𝐥𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞𝐝𝐞𝐜 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚̈𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮”. Cele două proiecte, realizate de mediul asociativ din teritoriu, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, susțin învățământul în limba română și păstrarea culturii și tradițiilor naționale.
În cadrul întâlnirilor, a avut loc un dialog constructiv, în care secretarul de stat i-a asigurat pe cei prezenți de toată susținerea în interesul comunității românești.
În cea de a doua parte a zilei, secretarul de stat DRP l-a întâlnit pe 𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐔𝐦𝐚𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐬𝐦𝐚𝐢𝐥, 𝐘𝐚𝐫𝐨𝐬𝐥𝐚𝐯 𝐊𝐢𝐜𝐢𝐮𝐤, cu care a purtat discuții despre sistemul de educație, învățământul pedagogic și formarea de cadre didactice care predau în limba română.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: