Skip to content
Politică

Delegaţia PSD la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, formată din Eugen Nicolicea şi doi foşti deţinuţi politici care au fost închişi la Penitenciarul Aiud

activenews.ro

Delegaţia PSD la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, programate vineri, de la ora 11:00, este formată din vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea şi din doi foşti deţinuţi politici care au fost închişi la Penitenciarul Aiud, potrivit news.ro.

Revenim cu detalii privind aşa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situaţia din justiţie şi vă reamintim, de asemenea, delegaţia Partidului Social Democrat: Domnul Eugen Nicolicea – Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Domnul Marin Iancu – Fost deţinut politic, Domnul Ioan Muntean – Fost deţinut politic„, anunţă PSD.

Conform PSD, Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni şi, deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă„, spun social-democraţii.

Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani, iar Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea, susţine PSD.

După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare„, afirmă PSD.

Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr”, conchid social-democraţii.

Delegaţia PSD pentru consultările de vineri cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema justiţiei, va fi formată din trei persoane, una dintre ele fiind Eugen Nicolicea, a anunţat joi seară, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea, care a spus că vor fi trei persoane care crede că îi vor plăcea foarte mult şefului statului.

Dragnea a afirmat că delegaţia PSD va fi formată din trei membri, Eugen Nicolicea şi alte două persoane, al căror nume nu l-a dezvăluit.

Mâine o să meargă trei persoane. Domnul Nicolicea şi încă două persoane – le comunicăm mâine dimineaţă la Cotroceni. La 9.00 dimineaţă va primi faxul domnul Iohannis. Cred că or să fie trei persoane care or să-i placă foarte mult. I-am ales ca să fie un dialog constructiv, să se înţeleagă oamenii, să fie compatibili„, a spus Dragnea.

Întrebat dacă crede că delegaţia PSD va fi primită de preşedinte: „Dacă nu-i primeşte, e problema dumnealui”

Trimitem nişte oameni care să-i spună şi nişte păreri şi poate şi nişte propuneri de întrebări„, a afirmat el, precizând că cei care vor face parte din delegaţie vor fi pregătiţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat consultări cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie, joi fiind invitate delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. PSD şi ALDE sunt aşteptate vineri, la Cotroceni, dar ALDE a anunţat că nu participă la discuţii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că el nu va merge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *