Delegaţie a Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit, în vizită oficială în România

Sursa foto: Curtea de Conturi a României

Curtea de Conturi a României a primit, în perioada 6-8 octombrie, o delegaţie oficială a Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit, formată din Miloslav Kala, preşedintele instituţiei şi al Oficiului Suprem de Audit al Republicii Cehe şi Jaroslav Rucký, şeful Echipei Preşedinţiei EUROSAI din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale.

”Vizita oficială a debutat cu o întâlnire bilaterală între preşedintele Curţii de Conturi a României şi omologul său din Republica Cehă, în care accentul a fost pus pe importanţa cooperării celor două instituţii supreme de audit în cadrul EUROSAI”, anunţă, miercuri, Curtea de Conturi, într-un comunicat de presă.

”Apreciez în mod deosebit implicarea dumneavoastră pe perioada preşedinţiei EUROSAI şi mă bucur că împărtăşim idei comune şi o viziune în care instituţiile supreme de audit trebuie să parcurgă un proces de modernizare care să conducă la creşterea relevanţei acestora. Ştiu că aţi reuşit să-l implementaţi cu succes la nivelul instituţiei pe care o conduceţi, aproximativ 80% dintre misiunile de audit desfăşurate de SAI Cehia fiind misiuni de audit al performanţei. Mă bucur să pot spune că, de curând, am înfiinţat şi noi la nivelul Curţii de Conturi un departament specializat pe acest tip audit, prin care putem contribui mai mult la creşterea calităţii actului administrativ”, a fost mesajul preşedintelui Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Discuţiile au continuat în Plenul Curţii de Conturi a României, unde au fost prezentate principalele rezultate ale Organizaţiei Europene a Instituţiilor Supreme de Audit, precum şi modul de organizare şi funcţionare al Oficiului Suprem de Audit al Republicii Cehe, respectiv paşii făcuţi în sensul consolidării capacităţii instituţionale, a îmbunătăţirii metodelor de audit şi a modalităţilor de interacţiune cu entităţile auditate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: