Delegație din Germania la București. Ciucă: Interesul german pentru România este major

Nicolae Ciucă

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a discutat joi cu Andre Baumann, secretar de stat în Ministerul Mediului, Protecției Climatice și Sectorului Energiei din Baden-Württemberg, însoțit de o delegație de parlamentari din țara sa de origine, despre îmbunătățirea colaborării dintre instituțiile centrale și locale din cele două țări, impactul diplomației parlamentare asupra agendei publice și despre contextul european de securitate în Europa.

Concret, discuția a vizat îmbunătățirea normelor de protecție a mediului, digitalizarea, inovarea în energie și creșterea ponderii energiei regenerabile în consumul național.

„Germania are o îndelungată experiență în materie de promovare a energiei verzi, așadar avem ce învăța din exemplul lor. În acest aspect, interesul german pentru România este unul major. În primăvara acestui an, compania germană AE Solar a anunțat investirea a un miliard de euro în construcția unei fabrici în România, unde se vor produce panouri fotovoltaice care se vor exporta în toată Europa”, a menționat Ciucă într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cu prilejul acestei întâlniri, președintele Senatului a mulțumit parlamentarilor germani pentru sprijinul constant pe care îl acordă României în procesul de aderare la Spațiul Schengen.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: