Skip to content
Politică

Delegație oficială a Comisiei Europene, în vizită la CCIR

CCIR

O delegație oficială a Comisiei Europene a fost vineri în vizită la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Vizita delegației la CCIR  a avut loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, conform unui comunicat remis vineri redacției PSnews.ro.

Redăm integral comunicatul CCIR:

„București, 29 iunie 2018: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost, astăzi, 29 iunie, gazda sesiunii interactive din cadrul vizitei de informare și studiu a unei delegații oficiale a Comisiei Europene, în contextul pregătirilor pentru preluarea Președinției de către România a Consiliului Uniunii Europene (PRES CONS UE).
Poziția CCIR privind prioritățile mediului afaceri în contextul PRES CONS UE a fost prezentată de Lazăr Comănescu, Consilier al Președintelui CCIR pe probleme externe: „Consider că România este pregătită pentru preluarea Președinției Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019. Important de reținut este faptul că în perioada în care un stat membru deține PRES CONS UE, acesta din urmă trebuie să dea dovadă de maturitate și imparțialitate, asumându-și rolul de ”honest broker” și nu de promotor al intereselor naționale. Totodată, Președinția Consiliului UE reprezintă momentul de PR al statului care o deține, motiv pentru care trebuie să valorificăm această oportunitate și, pe lângă faptul că va trebui să gestionăm dosarele prioritare aflate deja pe agenda europeană, va trebui să ne aducem aportul pentru întărirea poziției UE de actor global”.

 Lazăr Comănescu a subliniat determinarea cu care CCIR promovează interesele mediului de afaceri: „suntem vocali, atragem atenția, în mod constant, autorităților asupra aspectelor pe care trebuie să se concentreze în sprijinul comunității de afaceri și implicit pentru susținerea economiei României”. Totodată,  Comănescu a menționat eforturile pe care CCIR le depune în vederea promovării a trei domenii prioritare europene, respectiv: infrastructură, energie și digital, subliniind că aceste teme vor face subiectul Forumului de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (ITM), care va fi organizat în toamna acestui an, în paralel cu Summit-ul ITM.
În cadrul evenimentului, au fost aduse în discuție și teme precum: consolidarea zonei euro, importanța economică a transformării Dunării într-un canal navigabil și efectele Brexit pentru comunitatea europeană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *