Delegaţiile palestiniană şi israeliană se acuză reciproc, la ONU, de ”genocid”

Fasia Gaza
Sursa foto: X / NEXTA

Reprezentantele israeliană şi palestiniană la ONU s-au acuzat reciproc, luni, în Consiliul Drepturilor Omului, la Geneva, de ”genocid” în Războiul din Fâşia Gaza, înaintea marcării a 75 de ani de la adoptarea Convenţiei prevenirii şi reprimării crimei genocidului.

”Atacurile (comise de către) Hamas la 7 octombrie au fost motivate de o ideologie genocidară”, a acuzat Yeela Cytrin, o consilieră juridică a Misiunii israeliene la Geneva, în faţa diplomaţilor reuniţi la sediul european al ONU.

Reprezentanta palestiniană Dima Asfour a apreciat că ”catastrofa de origine umană” rezultată în urma bombardării masive şi ofensivei terestre a armatei israeliene în Fâşia Gaza constituie ”un caz de genocid ca la carte”.

75 DE ANI

Războiul din Fâşia Gaza al Israelului împotriva Hamasului a fost evocat în numeroase rânduri în cadrul unui eveniment organizat de către Consiliul ONU al Drepturilor Omului în preambulul marcării a 75 de ani de la adoptatrea Convenţiei prevenirii şi reprimării crimei genocidului.

Convenţia, adoptată la 9 decembrie 1948 de către Adunarea Generală a ONU, a fost primul tratat consacrat drepturilor omului din istoria ONU, înaintea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Ea a fost adoptată după al Doilea Război Mondial, sublinia ororile Holocaustului şi subliniază obligaţia împiedicării şi pedepsirii unor asemenea acte de genocid.

”ERADICAREA POPORULUI EVREU”

Cu toate acestea, ”după 75 de ani, evreii sunt în continuare ţinta unor atacuri şi resimt în continuare violenţa antisemitismului şi urii împotriva evreilor”, a acuzat Yeela Cytrin.

”Hamasul şi susţinătorii săi au încurajat eradicarea poporului evreu, pe reţele de socializare, de ani de zile”, a declarat ea.

”Înainte ca cadavrele victimelor de la 7 octombrie să se răcească, antisemitismul a explodat atât offline, cât şi online”, a continuat ea.

Iar mulţi au recurs la tactica de a-i ”face încă o dată responsabili pe evrei de propriul masacru şi de a încerca să-i protejeze şi apere pe autorii masacrelor” ale căror victime sunt evreii, a adăugat ea.

”Mulţi alţii încearcă să rămână tăcuţi şi indiferenţi”, a deplâns Yeela Cytrin.

”Ce am învăţat în aceşti 75 de ani?”, a tunat ea.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL