Skip to content
Societate

Delfinariul din Constanţa va fi extins; investiţia finanţată de Ministerul Turismului este de 5,6 milioane de euro

news.ro

Delfinariul din Constanţa va fi extins, investiţia fiind de 5,6 milioane de euro, iar 70 la sută din această sumă va fi dată de Ministerul Turismului, restul fiind de la Consiliul Judeţean. Lucrările vor dura doi ani, scrie News.ro.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea Delfinariului, municipiul Constanţa” a fost semnat, miercuri, la Constanţa, de preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, şi de ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Astăzi vom semna un proiect de finanţare a Delfinariului, un punct de atracţie turistic important pentru litoralul românesc. Îmi doresc foarte mult ca aceste investiţii să continue în special aici pe litoral, să reuşim ca împreună să definitivăm toată documentaţia pentru un nou acvariu care cu siguranţă va veni în sprijinul dumneavoastră de a atrage cât mai mulţi turişti pe litoral”, a declarat Bogdan Trif.

Preşedintele CJ Constanţa a spus că era nevoie de o asemenea investiţie, având în vedere că numărul turiştilor care vizitează Delfinariul creşte de la an la an.

Numai în 2018 au fost peste 626.000 de turişti la Delfinariu şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. În 2015 şi 2016 era undeva la 100.000 de turişti. An de an a crescut numărul de turişti. La 1 iulie 2019 deja sunt 5-8 la sută mai mulţi turişti comparativ cu 2018”, a explicat Marius Horia Ţuţuianu.

În cadrul acestui proiect va fi realizat un bazin de antrenamente de aproximativ 600 de metri pătraţi, care va fi dotat cu o platformă de eşuare dublă (pentru doi delfini) şi va prezenta particularităţi specifice mediului natural, creând astfel condiţii de tip lagunar, inclusiv o zonă cu porţiune nisipoasă.

De asemenea, va fi făcută şi o staţie de filtre şi una de pompare pentru menţinerea calităţii apei, dar şi un sediu administrativ în care vor fi camere pentru antrenori, pentru prepararea hranei delfinilor, magazie, vestiare cu duşuri.

Ţuţuianu a mai spus că proiectul are o valoare de 5,6 milioane de euro, 70 la sută din această sumă fiind suportată de către ministerul Turismului, iar restul de Consiliul Judeţean Constanţa.

Durata proiectului este de 24 de luni de la data ordinului de începere a execuţiei lucrărilor, în prezent desfăşurându-se procedura de achiziţie publică.

Pe durata lucrărilor, spectacolele cu delfini vor avea loc în bazinul mic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *