Delir la Alba Iulia. Primarul USR, Funar și AUR „judecă pentru crimă” Austro-Ungaria

Primarul USR, Funar și AUR
Sursa foto: Internet

La o masă cu un tricolor pe post de mușama s-au așezat primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan. Lângă ei au ajuns și Daniela Petronela Anca și Letiția Aman, membri AUR Caraș-Severin, pentru a „judeca” „crimele” Imperiului Austro-Ungar, scrie alba24.ro.

Dintr-o boxă cu ecou se auzea „Tiberiu Bârstan stră, străă, străăă nepotul lui Horea”, „Daniela Petronela Anca stră, străă, străăă nepoata lui Horea”.

Cei cinci erau gata să înceapă procesul. Ce proces? Cel „simbolic” deschis împotriva Imperiului Austro-ungar. Totul s-a întâmplat la Alba Iulia, joi, 2 noiembrie, la procesul deschis împotriva Imperiului Austro-ungar, pentru crimele comise asupra revoluționarilor din Apuseni, Horea, Cloșca și Crișan.

Procesul, unul simbolic, dar cu „mari urmări istorice” după cum insistau cei prezenți a fost deschis de autointitulatul scriitor, jurnalist și istoric literar, Laurean Stănchescu.

Pleșa, Funar, Bârstan, Anca și Letiția au fost convocați la masă pe post de juriu. Însă ca procesul să „intre în istorie” pe esplanada obeliscului din Alba Iulia au fost prezenți martori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: