Delirul lui Georgescu. Critici dure pentru UE, Macron și Maia Sandu

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Călin Georgescu arată că vrea să ducă o politică externă conflictuală, atât cu Uniunea Europeană, cât și cu vecinii României. Dacă în ultimele săptămâni și-a potolit tonul referitor la NATO, Georgescu a intensificat retorica anti-UE, deși stabilitatea economică a României depinde tocmai de piața unică europeană și de fondurile puse la dispoziție de UE.

Călin Georgescu apare în două interviuri, dar cel mai important este cel cu Natalia Morari pentru electoratul din Republica Moldova. Georgescu, cel mai probabil, încearcă să atragă electoratul care o critică pe Maia Sandu. Natalia Morari este o jurnalistă care, în 2024, a candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Georgescu a criticat-o dur pe Maia Sandu, pe care a acuzat-o că s-a „vândut” lui George Soros și a acuzat-o de „trădare”. Redăm mai jos câteva dintre declarațiile candidatului:

„Președintele statului Republica Moldova, Maia Soros Sandu, ca să spun așa, a intervenit direct, pe față, în alegeri (n.r. din România), a venit aici, a susținut un contracandidat al meu, pe Elena Lasconi. (…) Legăturile ei foarte apropiate cu băiatul lui Soros, cu Alex Soros, sunt foarte bine cunoscute. (…) Această rețea Soros este împotriva moralității, creștinismului, noi cunoaștem asta.

Dacă tu asculți de Bruxelles, pentru câțiva țechini, și îți izolezi poporul, mă refer la Republica Moldova, de România și de SUA înseamnă că ai o problemă foarte serioasă.

Ea trebuie să-și rezolve problema în cadrul poporului moldovean. (…) Dacă se întâlnește cu Alex Soros ce sens are să se întâlnească cu mine?

S-a îngropat libertatea și democrația în Republica Moldova. (…) Pentru doi țechini te vinzi altora? Ai grijă de poporul tău.”

„Românul să trăiască bine prin simplul fapt că are energie dată de la Dumnezeu”

De asemenea, Călin Georgescu a deraiat cu discursul său și a spus că românii au „energie de la Dumnezeu” ca să trăiască bine și nu au nevoie să importe alimente. Acesta a respins categoric ideea de unire între România și Republica Moldova, arătând că la referendum 50% dintre cetățeni ar fi declarat că sunt pentru Rusia, deși referendumul la care face referire a fost despre apartenența la UE.

„Am văzut care este poziția la referendum. 50% este pentru Rusia, 50% este pentru România. Nu se poate discuta aici de o unire pentru că nu are sens.

Nu cred că este un moment în care poți să discuți acest aspect al unirii.

Toată această rețea sorosită, și rețeaua trădătorilor care au acceptat această rețea, au pierdut deja. E o chestiune de timp.

Românul să trăiască bine prin simplul fapt că are energie dată de la Dumnezeu, are apă, are hrană. Și atunci de ce să import eu 90% din alimente, care înseamnă o crimă la adresa poporului român.

Am vorbit ca toate resursele, în special în mâna marilor corporații, să revină poporului român. Noi ne putem dezvolta singuri. Putem să ne dezvoltăm și mai bine.

România va fi motorul Europei. Tocmai asta e esența. Germania nu mai are cum să mai fie, că nu mai are de unde.

Nu am nevoie de banii lor (UE), ce să fac cu ei.

Acest pământ ne poate da totul ca omenire.

Femeile să facă cât mai mulți copii. Familiile să fie întregite, să fie sănătoase.”

„Influența Bruxelles-ului este uriașă”

În interviul cu James Freeman, un jurnalist american, Călin Georgescu s-a dezlănțuit cu atacuri la adresa Uniunii Europene:

„James, cred că influența Bruxelles este uriașă, absolut uriașă. Nu există nicio îndoială. De asemenea, v-am spus despre influența pe care deja a făcut-o președintele Macron din Franța și deja a făcut-o cu Maia Sandu.

Puterea politică din România are o relație foarte puternică cu Bruxellesul. Cu alte cuvinte, nu suntem liberi.

Deoarece în momentul în care ai acestă influență înseamnă că nu ești nimic, ești doar un sclav al cuiva. Asta este un fel de sclavie pe care statul român îl pune pe masa Bruxelles-ului. Și desigur, nu este este bine, dar este o situație dramatică pentru viitor.

Producătorii locali, economia, trebuie gestionate la putere maximă, la 100%, să nu depindem de nimeni, să nu acceptăm 90% din mâncarea importantă în țară, în condițiile în care România poate exporta în toată Europa.

Cu tot respectul, consider că nu este acum o prioritate să ne gândim ce vom face pentru baza NATO pentru că discutăm despre pace.

Nu este deloc bine și arată că presa tradițională nu este liberă, James. Este subordonată sistemului oligarhic care încearcă să acopere toate lucrurile făcute înainte.”

James Freeman îl întreabă pe Georgescu dacă românii sunt de acord cu obiectivele NATO și UE în Ucraina (minutul 22:52), iar candidatul răspunde că nimeni nu susține Ucraina și de ce nu se face un referendum despre asta.

„James Freeman: Crezi că românii obișnuiți susțin obiectivele NATO și ale UE în Ucraina?

Georgescu: Sincer vorbind, de la poporul meu nu există niciun sprijin, adică nu există oameni care să meargă acolo sau că conducă o asemenea situație. Dar din partea clasei politice și a mass-media care sunt sub controlul total al sistemului oligarhic de la Bruxelles. Asta este totul, dar nimeni nu vrea să se întâmple acest lucru. Cum putem să credem să mergem în alt loc, pentru ce? Din asemenea motive, nimeni nu vrea o asemenea situație. Nimeni nu susține asta. Apropo, James, de ce nu organizează un referendum, care este total normal. Să faci un referendum pentru oamenii tăi pentru că știu sigur că va fi negativ pentru ei.”

 

Autor

  • Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: