Skip to content
Politică

Demers crucial în Parlamentul European. Rareș Bogdan anunță protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri: Nu mai trebuie nimeni umilit și abandonat!

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că demersurile începute de popularii români prin interpelarea pe care a depus-o la Comisia Europeană, în care cerea măsuri urgente pentru a nu mai exista cazuri de abuzuri, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European.

„Lucrăm în aceste zile la amendamentele pe care le facem Rezoluției coordonate de Dragoș Pîslaru, vreau să vă spun că avem o colaborare excelentă și același scop: protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri, dar nu doar a lor, în contextul crizei Covid19. Regulile pe care le stabilim acum vor funcționa în continuare, deoarece este în interesul tuturor”, spune liberalul.

Drepturi sociale egale pentru toți cetățenii care muncesc în țările UE!! Demersurile începute de popularii români prin interpelarea pe care am depus-o la Comisia Europeană, în care ceream măsuri urgente pentru a nu mai exista cazuri de abuzuri, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European. Lucrăm în aceste zile la amendamentele pe care le facem Rezoluției coordonate de Dragoș Pîslaru, vreau să vă spun că avem o colaborare excelentă și același scop: protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri, dar nu doar a lor, în contextul crizei Covid19. Regulile pe care le stabilim acum vor funcționa în continuare, deoarece este în interesul tuturor.

Nu mai trebuie nimeni umilit și abandonat! Avem nevoie de reguli clare, simple, în privința contractelor muncitorilor, ei trebuie să afle că au drepturi și, mai mult decât atât, să le fie respectate și protejate, indiferent dacă muncesc în construcții, îngrijirea unor persoane (servicii sociale), agricultură sau turism! Trebuie precizări clare, obligatorii, în privința mobilității, statele membre au datoria să se coordoneze mai eficient, să nu amâne problemele, pentru că orice amânare poate frânge un destin!

Sesiunea plenară este programată pentru 17-19 iunie, la Bruxelles! Mulțumesc colegilor Falcă, Vincze și Băsescu pentru contribuțiile lor cruciale!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

" "

1 comentariu la “Demers crucial în Parlamentul European. Rareș Bogdan anunță protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri: Nu mai trebuie nimeni umilit și abandonat!

  1. Să sperăm că muncitorii vor fi mulțumiți ; pare a mai fi un „pas” până la soluționare. De Învățământ când vă ocupați ? Să admiteți la catedră doar diplomați universitari din centre,municipii tradiționale , istorice,elitiste nu…”Spiru …”,nu „Valahia”, nu „Brâncoveanu” fiindcă se răsucesc cărturarii în morminte cu astfel de „epigoni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *