Skip to content
Politică

Demers de ultimă oră al ACL cu privire la candidatul „ofițer acoperit”

Alianța Creștin-Liberală  a depus, marţi, la Camerei Deputaţilor solicitarea  privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată de către şeful statului potrivit căreia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Solicitarea a fost semnată de 109 deputaţi ai PDL şi PNL,

„Am înregistrat astăzi (marţi – n.r.), la ora 12.00, cererea noastră adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată în spaţiul public de preşedintele TTraian Băsescucă printre candidaţii la Preşedinţie este un ofiţer acoperit”, a precizat, marţi, într-o conferinţă comună a PDL şi PNL, liderul deputaţilor democrat-liberali, TTinel Gheorghe

El a precizat că PDL şi PNL vor propune ca din această comisie parlamentară de anchetă să facă parte membri ai comisiilor de supraveghere a activităţii serviciilor de informaţii, care au „calitatea de a beneficia de informaţii strict secrete”.

Tinel Gheorghe a mai spus că PDL şi PNL au cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă în baza articolului 64 din Constituţie şi a articolelor 40, 73 şi 75 din Regulamentul Camerei, care permite constituirea unei asemenea comisii, dacă este cerută de două grupuri parlamentare şi de minimum 50 de parlamentari.

„Sperăm ca în 10-14 zile şi cu sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, căruia o să-i solicităm să dea curs acestei invitaţii a comisiei, să lămurim acest aspect foarte important, pentru a nu fi umbrită campania electorală. Sper ca PSD şi este un apel la PSD, dacă nu are nimic de ascuns, dacă VVictor Pontanu este cel spre care se îndreaptă afirmaţiile domnului preşedinte să susţină prin grupul parlamentar PSD din Cameră această iniţiativă a noastră”, a adăugat Tinel Gheorghe.

1 comentariu la “Demers de ultimă oră al ACL cu privire la candidatul „ofițer acoperit”

  1. Cata prostie poate sa zaca in eminentele astea cenusii ce se cred a fi juristii si mai marii acestui ACL ??? Cum sa ceri o alta comisie parlamentara de ancheta cand prin lege serviciile nu dau socoteala decat in comisia de specialitate deja existenta ??? Si sa mai faci si apel la sprijinul lui Basescu, pe care vrei sa-l inviti, iar el sa binevoiasca a veni, sa spuna pe buna dreptate ca ii interzice legea sa-l deconspire chiar daca il stie, sau si mai usor, sa spuna ca … a glumit, cat de penibili poti sa fii ??? Mai deontologilor, juristi in cap care sunteti voi, la ACL-ul asta contra naturii, voi nu aveti nici presedinte legitim, adica PNL-ul, nici statut, nici fuziune, Pana si Curtea Constitutionala, asa basista cum este, astazi v-a dat cu flit cu ordonanta 45, asa cum o sa va dea si cu ordonanta 55, ce penibilitati juridice mai sunteti capabili sa scoateti dintre urechi ??? Vai de stiinta voastra juridica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *