Skip to content
Politică

Demersul radical al PNL prin care liberalii vor să-i dea şah mat lui Ponta. Ce ar trebui să se întâmple cu Constituţia

PNL întreprinde un demers radical, prin care liberalii urmăresc să îi dea şah mat premierului Victor Ponta. Ce ar trebui să se întâmple cu Constituţia

Partidul are în vedere strângerea unor semnături de la cetăţeni, pentru demiterea prim-ministrului „autoexilat şi autosuspendat”, a anunţat, luni, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

„România are un premier urmărit penal, care rămâne bine-mersi în funcție prin diverse tergiversări, deși nu mai are legitimitate. Victor Ponta a cerut un fel de azil medical în afara Uniunii Europene, închipuindu-și că acest lucru îl scutește să dea ochii și cu justiția, și cu opinia publică din România, și cu opoziția, și cu președintele României. PNL a decis să inițieze o campanie de strângere de semnături de la cetățeni, pentru demiterea premierului autoexilat și autosuspendat, Victor Ponta”, a explicat Gorghiu.

În opinia sa, acest demers „va fi moțiunea de cenzură a cetățenilor, cea de-a doua, după votul din noiembrie 2014”.

Mai mult: Alina Gorghiu susţine că legea fundamentală ar trebui modificată, permiţându-i preşedintelui să îl poată revoca din funcţie pe prim-ministru dacă acesta este urmărit penal.

„Suntem de părere că în Constituția României este necesară o formulă prin care un premier ca Victor Ponta, lipsit de decență și care nu are în vocabular cuvântul DEMISIE, să plece înainte de a afecta credibilitatea țării și de a bloca, pentru propria ambiție, o întreagă administrație. Viitoarea Constituţie trebuie să prevadă posibilitatea revocării din funcţie a premierului de către preşedinte, în condiţiile în care premierul e urmărit penal”, a conchis Gorghiu.

2 comentarii la “Demersul radical al PNL prin care liberalii vor să-i dea şah mat lui Ponta. Ce ar trebui să se întâmple cu Constituţia

  1. Mai, fata asta nu a invatat nimic cat si-a plimbat si ridicat fustele prin politica romaneasca. Daca Ponta nu are in vocabular cuvantul demisie, constat ca in vocabularul ei cuvantul asta este singurul pe care il stie rosti la zece vorbe goale. Daca tineretul in politica arata ca Gorghiu sau Anastase, mai bine sa ne lase. Cum sa-i mai explici uneia ca ea ca Primul-ministru este numit in toata lumea democratica de Parlament, si nu poate fi revocat de presedinte sau justitie ? Cred ca nici daca ii desenezi nu e capabila sa inteleaga. Doamne, cat de mare e caciula pentru un cap atat de mic !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *