Skip to content
Politică

Demersurile Claudiei Țapardel au ecou: un primar din București a răspuns: „Prezent!”

psnews.ro

Demersurile europarlamentarului PSD Claudia Țapardel au ecou: un primar din București a răspuns: „Prezent!”

Este vorba despre edilul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea. Acesta a participat marți la conferința „Viitorul politicii de coeziune după anul 2020: Rolul administrației publice locale din țările Europei Centrale și de Est în creșterea gradului de coeziune economico-socială la nivel regional”, unde a prezentat câteva dintre obiectivele de dezvoltare pentru București, potrivit unui status publicat pe Facebook marți seară de către Claudia Țapardel.

Redăm postarea integrală a eurodeputatului PSD:

„Conferința «Viitorul politicii de coeziune după anul 2020: Rolul administrației publice locale din țările Europei Centrale și de Est în creșterea gradului de coeziune economico-socială la nivel regional», care se desfășoară astăzi la Parlamentul European, a adus deja în prim plan câteva subiecte extrem de importante pentru țara noastră, lucru confirmat și de participarea numeroasă a reprezentanților autorităților locale române, a Comisiei Europene, dar și a colegilor europarlamentari din mai multe comisii parlamentare și grupuri politice. De asemenea, Municipiul București a fost reprezentat azi la cel mai nivel de către Sorin Chiriță, City Manager al Primăriei Generale, și Daniel Florea, Primarul Sectorului 5, care au prezentat câteva dintre obiectivele de dezvoltare care vor contribui la transformarea Bucureștiului într-un oraș puternic și atractiv atât pentru locuitori cât și pentru investitori.

Mă bucur în primul rând să observ că discuțiile care au avut loc în ultimele luni la nivelul instituțiilor europene au condus la coagularea unei coaliții de sprijin pentru Politica de Coeziune, numită astăzi unanim cel mai important instrument financiar european. Există un interes vizibil, mai ales din partea colegilor mei din Europa Centrală și de Est de a continua politica regională, lucru care se traduce prin acțiuni concrete de a stabili un dialog cu Comisia Europeană cu privire la alocarea fondurilor structurale în următorul exercițiu financiar. Chiar dacă ieșirea Marii Britanii în 2019 va duce la scăderea bugetului total al Uniunii Europene, obiectivul declarat în urma discuțiilor este de a menține actualul nivel de finanțare sau chiar de a crește fondurile de coeziune, de care țări precum România au în continuare o foarte mare nevoie.

Am înțeles, de asemenea, în urma dezbaterilor de azi, că și Comisia Europeană, reprezentată prin doamna Comisar Corina Crețu, consideră oportună continuarea Politicii de Coeziune și se angajează să sprijine pe termen lung eforturile depuse de țările din Europa Centrală și de Est. Din perspectiva reducerii disparităților care persistă între regiunile Europei, mai ales între est și vest, executivul european mizează nu doar pe fondurile disponibile, ci și pe asistență tehnică prin care să fie îmbunătățite proiectele trimise de țara noastră spre co-finanțare. Pentru a beneficia din plin de acest ajutor însă, este nevoie ca statele membre să acorde o mai mare atenție îmbunătățirii calității administrative și pregătirii celor care se ocupă de implementarea fondurilor structurale. Un grad înalt de profesionalizare a angajaților din administrația publică va aduce plusvaloare proiectelor finanțate din bani europeni printr-o gestionare eficientă a resurselor, ceea ce va însemna că putem face trecerea de la o absorbție cantitativă la una calitativă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *