Skip to content
Politică

Demersurile Vioricăi Dăncilă pentru situația româncelor din Sicilia dau roade

youtube.com
" "

Europarlamentarul Viorica Dăncilă se va afla în Sicilia pentru a verifica situația muncitoarelor românce de acolo și ce se poate face în cazurile de abuz.

În aprilie, eurodeputatul PSD a făcut o solicitare în legătură cu aceste cazuri raportate, astfel că acum o delegație s-a deplasat la fața locului pentru verificări, se arată într-un comunicat de presă trimis joi redacției PSNews.ro

" "
" "

Când au apărut informații despre situația dramatică a româncelor, am reacționat imediat, am avut discuții de urgență cu europarlamentari din toate grupurile și în special din grupul S&D, pentru a vedea ce putem face ca să le venim în ajutor. I-am cerut președintelui Parlamentului European să tratăm această problemă cu maximă seriozitate și, alături de Comisia Europeană, să venim cu noi soluții împotriva abuzurilor cărora femeile le cad victime.  Acum mergem la fața locului pentru a vedea exact care este situația în prezent. Prin discuțiile pe care le vom avea cu cei de acolo – în primul rând cu victimele, dar și cu administrația locală, societatea civilă – vom putea evalua exact ce se întâmplă și ce poate face în mod particular Parlamentul European pentru a-i proteja pe cei afectați de comportament abuziv din partea angajatorilor.
Acest demers este foarte important pentru a arăta că Parlamentul European în general, și grupul S&D în special, nu tolerează nicio formă de abuz împotriva femeilor și că va interveni de fiecare dată când apar informații despre astfel de realități inacceptabile. Am încredere că, împreună cu autoritățile locale, vor fi găsite cele mai bune soluții pentru ca lucrurile să fie îndreptate, victimele să fie sprijinite, iar vinovații să fie drastic pedepsiți„, declară Dăncilă.

Delegația plecată la Ragusa (Sicilia ) este formată din europarlamentari din mai multe state, mai exact: Iratxe García Perez (Spania), Marie Arena (Belgia), Edouard Martin (Franța) și Michela Giuffrida (Italia). Aceștia se vor întâlni acolo cu cu reprezentanți ai societății civile și ai organizațiilor pentru drepturile omului, cu victime ale practicilor abuzive ale angajatorilor, cu autorități locale și regionale, dar și cu alte părți interesate de problema drepturilor femeilor și prevenirii traficului de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *