Skip to content
Politică

„DEMISIA!” Aurelia Cristea îl nimicește pe Dragnea. Cine s-ar putea încălzi pentru șefia PSD EXCLUSIV

ziardecluj.ro

Fostul ministru pentru Dialog Social Aurelia Cristea a acordat marți o scurtă declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat acuzațiile DNA la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

Amintim că Liviu Dragnea este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În acest context, fostul ministru Aurelia Cristea a declarat că prin aceste acuzații, liderul PSD afectează imaginea instituțiilor statului și inclusiv imaginea României.

Ceea ce este foarte grav este că afectează imaginea instituțiilor statului, imaginea României. Este evident că este vorba de o afectare în sens negativ a imaginii României, inclusiv în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Atunci când ai un înalt oficial, care este al 3-lea om în stat, acuzat de fraudă cu fonduri europene și care nu își dă demisia, care nu se pune la dispoziția justiției, ci mai mult, se face iar scut în jurul lui, cred că este un lucru deosebit de grav pentru ceea ce vrea să însemne România în Europa, imaginea cetățenilor, cinstiți, corecți din țară, și a celor acre ne reprezintă în diverse instituții, inclusiv cele europene, la nivelul cel mai înalt”, a declarat aceasta pentru PSNEWS.RO

Mai mult, inițiatoarea legii antifumat, Aurelia Cristea este de părere că șeful social-democraților ar trebui să își înainteze demisia din funcția pe care acesta o ocupă.

”Categoric ar trebui să își dea demisia domnul Dragnea. Nu și-o va da pentru că nu a reacționat nici până acum, în niciun fel. În momentul în care ai o condamnare penală și vrei să fii prim-ministru, și schimbi legile justiției ca oricine are o condamnare să poată ocupa o funcție publică, mi-e greu să cred că va reacționa altfel acum. Speranța moare ultima”, a continuat aceasta.

Totodată, chestionată în legătură cu soarta PSD în perioada următoare, fostul ministru a precizat că aceasta a fosta una dintre vocile care au susținut în anul 2015 că un partid atât de mare nu trebuie să fie condus de o persoană care este condamnată penal, chiar dacă în primă instanță.

”Mi-e greu să cred că va fi o șansă bună. Eu am fost una dintre vocile care m-am exprimat încă din 2015, când s-a pus problema candidaturii și a alegerii, că eu nu cred că un partid atât de mare trebuie să fie condus de o persoană care este condamnată penal, chiar dacă în primă instanță. Să așteptăm să se pronunțe justiția și să aibă o sentință definitivă și apoi candidează. Am fost o voce cam singulară atunci. Am fost printre puținii care au spus atunci aceste lucruri. Eu nu cred că PSD este reprezentat doar de astfel de persoane. Eu am cunoscut și am avut foarte mulți colegi care sunt profesioniști, însă se pare că bunul simț, seriozitatea și responsabilitatea n-au învins”, a mai adăugat aceasta pentru PSNEWS.RO

Nu în ultimul rând, întrebată cine ar fi în măsură, în acest moment, să ocupe fotoliul lui Liviu Dragnea, Aurelia Cristea a replicat că:

Nu vreau să dau eu un nume acum. În primul rând, trebuie să își asume cei care sunt profesioniști, au și o experiență în politică să candideze. Acolo sunt încă suficienți oameni care la acest moment au făcut cumva un pas în lateral pentru că nici ei nu se simt confortabil cu o astfel de imagine”, a conchis aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *