Skip to content
Politică

Demisia lui Fifor. Ovidiu Raețchi: Mi-e groază de alternativele pe care PSD le-ar putea propune! EXCLUSIV

news.ro

După ce mai multe informații îl dădeau ca și plecat după CEx-ul PSD, vicepreședintele PSD, Mihai Fifor, și-a dat demisia de la Ministerul Apărării Naționale. Cel mai recent nume vehiculat pentru portofoliul de la Apărare este senatorul PSD Gabriel Leș.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura luni, 19 noiembrie, cu vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, pentru a analiza demisia lui Fifor și eventuala numire a lui Gabriel Leș.

Astfel, în viziunea liberalului, Fifor a avut o prestație care deși a lăsat senzația unui mandat decent la Apărare, aceasta a fost marcată de câteva episoade care dovedesc contrariul. Mai mult, Ovidiu Raețchi a transmis că este îngrozit de alternativele pe care PSD le poate propune pentru Apărare.

„Fifor este un politician mai educat decât media PSD, iar asta l-a ajutat să dea senzația unui mandat decent la Apărare. În realitate însă, lucrurile nu au stat așa. Declarația aceea cu implicații „balistice” privind Deveselu a generat mari probleme. O eroare a fost și implicarea în declarațiile politice după represiunea violentă din 10 august, când Fifor l-a atacat pe președintele Iohannis și a lăudat Jandarmeria, deși pentru un șef al Apărării nu e deloc, dar deloc indicat să vorbească despre reprimări, din motive evidente. În plus, deși noi evitam să abordăm politic problemele Armatei și ne abținem deseori de la declarații critice care în alte domenii sunt uzuale, adevărul este că sunt neclarități și întârzieri în programul de modernizare, și ele par să vină dintr-o anumită rezervă a ministerului de a-și asuma decizii. Pe de altă parte, până nu vom auzi oficial numele înlocuitorului lui Fifor, mi-e groază de alternativele pe care PSD le-ar putea propune, au fost vehiculate în ultimele săptămâni nume foarte nepotrivite pentru o asemenea răspundere, a declarat Ovidiu Raețchi în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *