Skip to content
Politică

Demisia lui Hrebenciuc și ridicarea imunității lui Ion Diniță, decise sub conducerea PNL sau PDL

Ședința de luni a Camerei Deputaților, în care parlamentarii ar trebui să decidă soarta lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ion Diniță, ar putea fi condusă de Opoziție.

Deputații ar trebui să se pronunțe, luni, cu privire la ridicarea imunității conservatorului Ion Diniţă și să valideze demisia social-democratului Viorel Hrebenciuc.

În mod normal, ședințele Camerei Deputaților sunt conduse de către președintele Valeriu Zgonea. Acesta are însă probleme grave de familie, mama sa decedând în acest weekend, astfel că e greu de crezut că va fi prezent luni în Parlament, anunță dcnews.ro.

În absența președintelui, ședințele de plen ale Camerei Inferioare a Legislativului ar trebui conduse de unul dintre cei patru vicepreședinți și anume Viorel Hrebenciuc (PSD), Miron Mitrea (PSD), Dan Ștefan Motreanu (PNL) sau Ioan Oltean (PDL).

Viorel Hrebenciuc și-a dat demisia din Parlament și este astfel în imposibiltiatea de a prezida ședința de plen de luni, în care se va lua act de demisia sa și respectiv ridicarea imunității conservatorului Ion Diniță.

Miron Mitrea, deputat PSD, a fost de curând condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare, astfel că nu ar fi moral să conducă o ședință a Camerei Deputaților. PSD probabil că nu va risca să îl lase pe Mitrea să conducă plenul Parlamentului de luni, existând premisele unor noi atacuri virulente din partea ACL pornind de la o astfel de situație.

În aceste condiții, ședința de luni a Camerei ar putea fi condusă de un reprezentant al Opoziției, Dan Ștefan Motreanu sau Ioan Oltean, mai informează dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *