Skip to content
" "
Politică

Demisie importantă de la vârful Ungariei

" "

László Göbölös, directorul general al Biroului Maghiar de Protecție a Constituției (AH), a demisionat luni pe fondul unor presiuni, scrie HGV.hu.

Göbölös conducea serviciul maghiar de informații de doi ani.

Înainte să fie numit în această funcție, el declarase în fața comitetului parlamentar pentru siguranță națională că AH are nevoie de reconstrucție în mai multe sectoare, precum contraspionajul, securitatea economică, evaluări și analize. Conform sursei citate, László Göbölös a trebuit să demisioneze tocmai pentru că nu a atins aceste obiective.

AH (echivalentul SRI-ului românesc) se ocupă de securitatea internă, lupta împotriva crimei organizate și a subvernsiunii și a fost înființat în 2010, după venirea la putere a FIDESZ, înlocuind instituția numită Biroul pentru Securitate Națională.

Ministerul de Interne a refuzat să confirme sau infirme informația privind demisia lui László Göbölös.

Demisia lui survine într-un context politic delicat în Ungaria, provocat mai multe declarații și decizii controversate ale premierului Viktor Orban, acuzat că alunecă în sfera de influență a Rusiei și erodează legăturile cu partenerii euroatlantici, potrivit dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *