Skip to content
Societate

Demisie la Ministerul Transporturilor: „Ministrul Bode mi-a sugerat să mă retrag“

Adevarul

Cătălin Urtoi, reprezentant al asociaţiei „Împreună pentru A8“ şi candidat la Primăria Iaşi din partea Asociaţiei „Împreună pentru Moldova”, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că renunţă la funcţia de consilier onorific la Ministerul Transporturilor. Sugestia ar fi venit din partea ministrului Lucian Bode, care i-ar fi reproşat că nu mai reprezintă societatea civilă, după anunţul intrării în politică.

Cătălin Urtoi, reprezentant al asociaţiei „Împreună pentru A8“ şi candidat la Primăria Iaşi din partea „Împreună pentru Moldova” a spus duminică, 1 martie, într-o conferinţă de presă, că renunţă la funcţia de consilier onorific al Ministerului Transporturilor, în urma unei discuţii cu ministrul Lucian Bode.

Săptămâna trecută, ministrul Bode m-a invitat în birou şi mi-a spus că nu are ce să-mi reproşeze la modul general, dar că singura problemă este că nu aş mai reprezenta societatea civilă, ci aş fi om politic. I-am spus cum stau lucrurile, iar el mi-a sugerat să mă retrag. I-am transmis că voi lua o decizie cât de curând. Voi lupta în continuare pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, dar renunţ la funcţia de consilier“, a spus Cătălin Urtoi.

Potrivit lui Cătălin Urtoi, studiul de fezabilitate făcut în 2010 pe segmentul Tg. Mureş-Ditrău a fost confecţionat în birou. Acum, studiul este în faza de reactualizare, dar Cătălin Urtoi este convins ca va dura mai mult decât termenul stabilit prin contract şi că autostrada nu va fi gata nici în 2030.  El a mai declarat că în cazul în care nu se vor face paşi concreţi pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, societatea civilă va ieşi din nou în stradă.

Partidul Împreună pentru Moldova (IPM), fondat de reprezentanţii uneia dintre mişcările civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, şi-a lansat pe 16 februarie candidaţii la primăriile Iaşi şi Galaţi, respectiv Cătălin Urtoi şi Marius Stan, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *