Skip to content
Politică

DEMISIE răsunătoare în Guvern. Lucian Mîndruță, sarcasm amar: Eu mă bazez pe traducători! EXCLUSIV

tvmania.ro

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia acestuia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în şedinţa de Guvern a avut loc ”o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu jurnalistul Lucian Mîndruță pentru a analiza ce înseamnă pentru România demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Concret: acesta consideră că România are defapt o bilă albă ca urmare a acestei demisii deoarece va fi reprezentată de către oameni competenți, de către traducători: „Norocul nostru este că avem traducători competenți în momentul acesta, mult mai competenți decât cei pe care îi traduc”.

„Eu nu îmi fac nicio grijă, pentru că abia de acum președinția este în mâini bune. Se vor ocupa de ea traducătorii. Deci în momentul acesta, România se bazează pentru absolut tot ce înseamnă ducerea mai departe a conducerii Europei doar pe traducătorii noștri. Norocul nostru este că avem traducători competenți, în momentul acesta, mult mai competenți decât cei pe care îi traduc. Așa că, sper să pună de la ei ca să iasă bine și să scoată din prostiile pe care le spun cei de la guvernare. Va fi primul mandat din istoria Europei în care cea mai importantă treabă o vor face traducătorii”, a spus Mîndruță

Chestionat în legătură cu efectele negative pe care le-ar provoca României această plecare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, jurnalistul ne-a spus că „România este deja afectată și cu el și fără el, pentru că noi nu ne ducem acolo cu performanța intelectuală a acestui cabinet care nu mi se pare extraordinar de strălucită, cu oameni care nu sunt la locul lor în Europa, că nu simt nici valorile europene, nu știu nici limbile europene, nu au nici cultura europeană. Ei în multe privințe sunt niște provinciali. Nu prea sunt europeni. Defapt despre asta este vorba când te duci acolo să fii președintele Europei cum ar veni, te duci acolo ca să aduci la masă ceea ce ai înțeles tu din Europa și să duci mai departe Europa conform principiilor ei. Păi dacă oamenii aceștia nu le simt, nu le aplică acasă, cum o să fie ei calificați să țină președinția? Eu mă bazez pe traducători!”, a concluzionat Lucian Mîndruță în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985 şi a urmat studiile preuniversitare în Belgia şi Franţa. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, iar titlul de master în afaceri europene l-a obţinut doi ani mai tâziu, la Institut d’études politiques şi Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franţa. În 2011, a devenit doctor în ştiinţe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituţii din 2012.

Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, mai întâi ca simpatizant al Partidului Socialist din Franţa, apoi ca membru al PSD. Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar şi în calitate de consilier la Ministerul Energiei.

Din anul 2007, el a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European este membru în Comisia pentru bugete. La Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreşedinte al partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *