Skip to content
Politică

Demisii în bloc la filiala PNL Sector 2. Demisionarii îl vor sprijini pe Dan Cristian Popescu

Inquam Photos/Octav Ganea

Peste 100 de membrii ai filialei PNL Sector 2, reprezentând mai mult de jumătate din organizație, și-au depus demisiile în cursul zilei de miercuri, 12 august 2020.

Gestul liberalilor vine ca urmare a faptului că în urma negocierilor dintre Ludovic Orban și Dan Barna a fost sacrificat Dan Cristian Popescu, candidatul cu cele mai mari șanse să câștige Primăria Sectorului 2 în favoarea unui ilustru necunoscut de la USR.

Liberalii care au demisionat din filiala PNL Sector 2 au decis să îl sprijine pe Dan Cristian Popescu, care va candida la Primăria Sectorului 2 susținut de PSD. În momentul de față, filiala PNL Sector 2 a rămas fără membrii, fiind destul de dificil să continue campania electorală.

Monica Anisie, președintele filialei PNL Sector 2, se vede pusă într-o situație dificilă și nu știm cum va gestiona situația, cu atât mai mult cu cât există informații că ar fi avut unele negocieri cu Neculai Onțanu, iar secretarul filialei PNL Sector 2 este un fost membru UNPR.

Însă numărul demisionarilor ar fi cu mult mai mic, potrivit PNL: „Astăzi (miercuri – n.red.), 24 de membri activi ai PNL Sector 2 au ales să părăsească filiala și să se alăture lui DC Popescu. De menționat că dintre aceștia, doi erau consilieri locali și doi erau membri în biroul politic. Asta dovedește că PSD-iștii mascați și-au arătat adevărată față! Exercițiul de imagine pe care PSD-istul Popescu îl încearcă în disperarea sa de a se victimiza și a câștiga mai multe voturi NU ȚINE! Aducerea la sediu a unui număr de demisii dintr-un partid din care acei oameni nu au făcut niciodată parte arată disperarea și dovedește că Popescu și-a însușit deja practicile PSD-iste: #minciună, #corupție și #lașitate!”, a scris PNL Sector 2, miercuri seara, pe Facebook.

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 și candidat la funcția de primar în același sector, a fost întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, în direct pe B1 TV, cum de nu a primit susținerea PNL și a USR-PLUS pentru alegerile locale.

Nici eu nu-mi explic, mi-am făcut datoria față de partid, am muncit zi și noapte din poziția de viceprimar. Am încercat și în 2012 să candidez și atunci, inexplicabil, am fost scos cu două luni înainte de alegeri. Și atunci conduceam în sondaje, dar, inexplicabil, am fost chemat la sediul partidului, schimbat din poziția de președinte de filială și înlocuit din cadidat al partidului. Și atunci, ca și acum, conduceam în sondaje și puteam să câștig în fața lui Onțanu, atunci, din partea USL. A fost pus un candidat care a pierdut și Onțanu și-a continuat mandatul. În perioada negocierilor apăream ca favorit în toate sondajele, chiar și fără alianța cu USR”.

La câteva zile distanță, același Silviu Mănăstire îl întreba cum de a ajuns să fie susținut de PSD în cursa pentru Primăria Sectorului 2. El a răspuns: „Știm cu toții negocierile care au fost între mai multe partide. Știm cu toții că PNL a refuzat să mă susțină, a refuzat să aibă un candidat în Sectorul 2. A fost opțiunea dânșilor. Mi-am făcut datoria în primul rând față de cetățeni, pentru că un om politic, în opinia mea, trebuie să intre în politică ca să facă ceva, nu să ajungă cineva, nu să fie cineva.

Dacă nu ești cineva înainte să faci politică, probabil că o să primești o funcție la un moment dat, dar în politică trebuie să faci ceva și politica se face pentru oameni, nu pentru un anumit curent sau ideologie. Te definesc în politică lucrurile pe care le-ai făcut, lucrurile pe care vrei să le faci. Cred că cele trei partide care au făcut o alianță în București au intrat într-o mare capcană. Oamenii vor proiecte concrete, vor realizări, vor să aibă o viață mai bună, nu vor să li se vorbească despre ideologii, nu vor să li se vorbească despre partide. Vor să li se vorbească despre oameni care fac ceva pentru ei efectiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *