Skip to content
Politică

DEMITERE cu răsunet la Washington

Antena 3

DEMITERE cu răsunet la Washington.

Andrew McCabe, fostul director adjunct al FBI, cel care a demisionat din functie la sfarsitul lui ianuarie, insa a ramas angajat al Biroului Federal, a fost concediat de procurorul general al SUA, Jeff Sessions, cu mai putin de 24 de ore inainte de a se pensiona, a anuntat vineri Departamentul Justitiei, potrivit Washington Post.

Motivul? Jeff Sessions, procurorul general al SUA, spune, intr-un comunicat de presa, ca McCabe a facut o dezvaluire neautorizata catre mass-media si a fost lipsit de onestitate – inclusiv sub juramant – in mai multe ocazii.

„Acest atac asupra credibilitatii mele face parte dintr-un efort mai mare care inseamna nu doar calomnierea mea, personal, ci si o incercare de a pata imaginea FBI”, a afirmat Andrew McCabe.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că decizia face parte din „razboiul continuu” al administratiei Trump cu FBI.

Potrivit Reuters, McCabe considera ca este o tinta pentru ca este un martor crucial in investigarea posibilelor incercari ale lui Trump de a obstructiona ancheta ingerintei Rusiei in alegeri.

„Sunt inlaturat si tratat asa din cauza rolului pe care l-am jucat, actiunile pe care le-am facut si evenimentele la care am fost martor dupa concedierea lui James Comey”, a spus McCabe intr-o declaratie.

Andrew McCabe a demisionat in luna ianuarie din postul de director adjunct al FBI, in urma unor informatii potrivit carora Donald Trump, care l-a acuzat ca este partinitor politic, voia sa-l dea afara. McCabe a fost, o scurta perioada de timp, director interimar al FBI, in mai 2017, dupa ce Trump l-a demis pe fostul director al FBI James Comey, care coordona ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus in alegerile prezidentiale din 2016.

Donald Trump l-a criticat pe McCabe din cauza ca sotia sa, dr Jill McCabe, a candidat din partea Partidului Democrat la un post de senatoare in Virginia. Campania ei a primit o donatie in valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat si a unui comitet de finantare politica aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump in alegerile prezidentiale din 2016. Trump i-a atacat pe McCabe si pe sotia sa, catalogandu-l pe seful FBI, la acea vreme, drept un „prieten de-al lui Comey”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *