Skip to content
Politică

Demnitarii români nu mai stau cu mâinile în sân în scandalul Volkswagen

Demnitarii români nu mai stau cu mâinile în sân în scandalul Volkswagen

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi ministrul Mediului, s-au întrunit joi, 1 octombrie, într-un grup de lucru pe tema scandalului Volkswagen, urmând să participe şi conducerea Registrului Auto Român (RAR). Grupul de lucru s-a reunit la ora 12.00, la sediul Ministerului Transporturilor.

Scandalul Volkswagen a intrat cu forţa şi în România. Registrul Auto Român (RAR) nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen care urmau să fie vândute în România. Miniștrii Transporturilor și Mediului s-au întrunit, alături de conducerea RAR, într-un grup de lucru în care au dezbătut scandalul Volkswagen. Ministrul Iulian Matache a declarat, după întrunire, că în România sunt 105.000 de mașini germane cu probleme.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, la sediul Ministerului Transportului, a declarat că cetățenii României care au plătit taxa de mediu mai mică din cauză că producătorul Volkswagen a păcălit, printr-un soft, testele de emisii de noxe.

“Nu o să ne îndreptăm atenția asupra conducătorului auto. Producătorul trebuie să fie răspunzător, recuperarea prejudiciului se va face numai și numai de la producător, nu și de la populație!”, a explicat Grațiela Gavrilescu.

Marius Dunca, președintele ANPC, a susținut că dealerii vinovați vor fi trași la răspundere pentru acest scandal, cu amenzi între 20.000 și 100.000 de lei, punctând că „nu putem să tragem la răspundere grupul german Volkswagen”.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, după reuniunea grupului de lucru din care au făcut parte și Ministerul Mediului și reprezentanții RAR, că, în prezent, se află 105.000 de autovehicule cu problema emisiilor de noxe.

“În România sunt 105.000 de cărți eliberate ale mașinilor germane cu probleme, dintre care 56.000 sunt noi, la data înmatriculării, iar restul second-hand. Totodată, se află nevândute 300 de autoturisme pentru care nu se vor mai elibera cărți de identitate până la remedierea problemelor emisiilor de noxe”, a spus Iulian Matache.

Acesta a explicat că a solicitat grupului Volkswagen numerele de identificare a autoturismelor cu probleme.

“Am solicitat reprezentantului Volkswagen în România comunicarea numerelor de identificare a autoturismelor care sunt echipate cu motoarea EA189, respectiv cele cu probleme la emisiile de noxe. Sunt implicate autoturisme Volkswagen, Audi, Skoda și Seat. RAR va comunica Volkswagen toate datele despre autovehiculele care trebuie să fie chemate în service și repareate”, a continuat ministrul Transporturilor.

Peste o sută de mii de mașini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în țara noastră, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susțin unele surse din domeniul auto din România, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *