Skip to content
Politică

Democratia nu are culoare politica

In declaratia anterioara am ales sa pun accentul pe nevoia romanilor de a cunoaste stabilitatea de orice natura dar mai ales cea care sta la baza tuturor schimbarilor sociale majore, cea de natura politica.

Deoarece este un subiect care nu conteneste sa fie de actualitate, si saptamana aceasta indraznesc sa dezvolt un discurs plecand de la chestiunea in cauza.

Echilibrul pe scena politica romaneasca nu s-a instaurat odata cu alegerea unui nou presedinte pentru ca echilibrul nu este o stare de spirit a unei natiuni ci este, mai degraba, rezultatul mai multor exercitii, unele dintre cele mai importante fiind consolidarea, respectarea si implementarea democratiei.

In Romania, cetatenii au nevoie sa vada in jurul lor schimbare si sa simta pe pielea lor efectele acesteia. Asadar, revenind la ideea anterior enuntata, venirea unui nou presedinte nu reprezinta schimbarea in sine. Schimbarea in sine si in mai bine vine din raportul pe care acesta il creeaza cu celelalte forte politice. In acest context nu ma feresc sa afirm ca o coabitare intre guvernul Victor Ponta si Klaus Iohannis nu este doar fireasca ci chiar necesara.

Acest tip de legatura intre cele mai importante doua institutii ale statului, Guvern si Presedintie, readuce in prim-plan ideea unei societati care nu doar ca nu a uitat ce semnifica respectul ci il si exercita fara niciun fel de oprelisti.

Nu este o chestiune noua faptul ca o tara este reprezentata cromatic. De la drapel pana la echipamentele sportivilor, Romania este alcatuita din numeroase culori.

De ce sa ne ferim, deci, sa spunem ca si politica vine la pachet cu nuantele sale? De ce sa nu recunoastem faptul ca este un lucru pozitiv coabitarea a doua sau mai multe culori? De ce nu vrem sa acceptam faptul ca romanii nu sunt doar galbeni sau rosii, portocalii sau violet, ci ca sunt diferiti cu totii si au nevoie de o reprezentare ferma care sa acopere toata aria lor de interese?

Acum 25 de ani am castigat dreptul de a ne materializa sperantele. Una dintre acestea a fost speranta ca vom dobandi democratia ca si cum aceasta ar fi fost un cadou pretios de la un destinatar necunoscut.

Acum, la 25 de ani dupa, avem la indemana toate instrumentele necesare sa ne asiguram ca acel cadou la care visam candva devine o realitate concreta, solida. O coabitare intre noul presedinte si actualul premier nu reprezinta nimic altceva decat garantia unei democratii puternice si durabile .

1 comentariu la “Democratia nu are culoare politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *